Trénovat ráno – 6 důvodů, proč je to lepší než večer?

Share

Hodláte být namakaný týpek, na kterého se budou ostatní chlapi i bát podívat? Chystáte se pravidelně sportovat a posilovat? Víte, která část dne je pro váš trénink nejlepší? My ano!

Promyslet strategii, partnerku zaúkolovat tvorbou zdravého jídelníčku a najít si tu správnou motivaci. Kromě toho je třeba také vymyslet časový plán tréninku – chodit když zrovna bude čas, totiž není to pravé ořechové.

Ranní trénink má hned 6 dobrých důvodů!

Nebudete se přežírat

Trenére div se, ale posilování v ranních hodinách zreguluje všechny chutě na sladké i nezdravé slané. Tudíž během dne už vás nebude honit mlsná, apatit bude vyvážený a vy tak budete jíst skutečně v časech, kdy budete mít hlad a zdravou potřebu.

Díky rannímu tréninku už se nestane, že byste se přes den něčím cpali!

Čtěte také: Máte chuť na sladké? Nechte si to na cheat day

Budete nabušení energií

Ranní sportovní aktivita vás doslova nakopne k dalším výkonům, je jedno, zda půjde o dovezení dětí do školy, zvládnutí důležité pracovní schůzky nebo předepsaný nákup potravin. Díky sportu nebudete usínat nad hrnkem kávy, ale budete celý den akční s láhví vody v ruce. Kafe už prostě nebudete potřebovat, vaše tělo bude napumpováno endorfiny a zásoba energie bezedná!

Každé ráno v 7:00…

Vstanete z postele, a i když se vám zprvu nebude chtít, postupně si vybudujete zvyk, který prostě neporušíte. Nedá vám to! Zrodí se ve vás smysl pro disciplínu a pravidelný režim.

Otočíte se na druhý bok a už budete v říši snů

Žádné převalování, žádné noční zírání do stropu. Jakmile ulehnete a uspokojíte svou partnerku, otočíte se na druhý bok a lehce vplujete do tvrdého a kvalitního spánku.

Díky rannímu cvičení nebude mít tělo problém večer usnout. 

Bez čekání dostanete tu svou hodinku dřiny

Pakliže necháte cvičení v gymu až na večer, je jasné, že na jednotlivé posilovací stroje budete čekat ne-li rovnou frontu. Víc lidí a málo strojů způsobí čekání v každém koutu posilovny. Půjdete-li cvičit hned ráno, budete mít posilku téměř sami pro sebe!

S čistou hlavou vám půjde vše lépe

Díky rannímu pročištění si mysli, budete po celý den odpočatí, svěží, neboť budete začínat tzv. s čistým listem. To vám zaručí odolnost vůči stresu!

Ráno versus večer

Ať se budete sebevíce brzkému vstávání a ranní dřině vyhýbat, tím více vám bude jasnější, že právě to nechtěné je pro vaše tělo i mysl to správné. Padne-li rozhodnutí cvičit ráno, získáte tím hned několik bonusů v podobě vyrovnanějšího jí, energičtějšího já, lépe spící já, zdravějšího a celkově spokojenějšího já.

A to už stojí za promyšlení ne? 

Read more

Local News