6 podivných střetnutí s paralelním vesmírem

Share

Už od roku 1954, kdy Hugh Everett zveřejnil svou teorii o paralelních vesmírech, si nevíme rady s otázkou, zda skutečně existují, nebo jde o pouhou smyšlenku. Přestože si stále nemůžeme být jistí, následující příběhy mohou být důkazem toho, že se mezi námi pohybují naše paralelní protějšky, jejichž civilizaci se povedlo ovládnout cestování mezi jednotlivými vesmíry. Možná si je ale takto vysvětlujeme, protože rádi věříme záhadám.

O důvěryhodnosti několika z nich by se totiž dalo polemizovat, i když s mnohými si lámou hlavu i odborníci.

1. Muž z Tauredu

Když v roce 1954 z letadla na tokijském letišti vystoupil muž, který se vzhledem nelišil od běžného Evropana, nikomu zprvu nepřišlo nic neobvyklé. Vše ale záhy nabralo nový směr v momentě, kdy na něj přišla řada na pasové kontrole. Prokázal se sice věrohodně vypadajícím pasem, který byl ale vydán v neexsitující zemi – Tauredu.

Následně strávil několik dlouhých hodin v rukou policistů, kteří se snažili zjistit jeho skutečný původ. Záhadný muž ale trval na svém, dokonce svou zemi označil na mapě, avšak v místech, kde leží Andorra. O žádné Andoře ale v životě neslyšel a bránil se tisíciletou historií Tauredu. V Japonsku měl být kvůli pracovním záležitostem, a to ne prvně, což dokazoval i jeho pas, kde byly skutečně razítka a záznamy o jeho vstupech do země. S sebou měl také skutečné měny několika zemí v Evropě, řidičský průkaz – vydaný v Tauredu – a šeky, které patřily neznámé bance.

Po dlouhém vyšetřování, které nepřineslo nic nového, byl muž odveden do hotelu, kde měl strávit noc pod dozorem strážců. Ráno už po něm ale v jeho pokoji, který se nacházel v 15. patře nad rušnou tokijskou ulicí, nebylo ani stopy. Rozsáhlé pátrání bylo ale neúspěšné a o muži z Tauredu od té doby nikdo neslyšel.

2. Pedro Oliva Ramirez

Pedro Oliva Ramirez měl být v roce 1986 na cestě ze Sevilli do jiného španělského města Alcala de Guadaira. Protože tuto cestu důvěrně znal, bylo pro něj po výjezdu ze známé zatáčky překvapením objevit se na neznámé šestiproudé dálnici, kterou lemovalo záhadné okolí.

Z dálky slyšel několik hlasů, ale ten nejsilnější mu měl prozradit, že byl teleportován do jiné dimenze. Kolem něj byla pouze další projíždějící auta, která ho míjela v intervalech po přesně osmi minutách. Byla však velmi stará a poznávací značky byly prázdné.

Po asi hodině jízdy se mu povedlo dojet až k ukazateli, na kterém byla mimo jiné i Sevilla, ze které vyjížděl. Rozhodl tedy vydat se tím směrem, ale k jeho úžasu se ocitl před svým domem v Alcala de Guadaira, kam měl původně namířeno. Když se pokusil vrátit se na záhadnou dálnici, nepovedlo se mu najít žádné stopy po jeho zážitku.

3. Carol Chase McElheney

Když se v roce 2006 vracela Carol z Kalifornie zpět domů, rozhodla se na cestě do San Bernardina ještě navštívit své rodné město Riverside. Přestože podle mapy měla být na správném místě, bylo zřejmé, že jde o jiné město. Nemohla totiž najít žádné příbuzné, nepoznala ani žádný z domů, které ale byly označené čísly přesně jako v Riverside.

Teorii, že byla jednoduše v jiném městě, ale vyvracuje fakt, že jí známé orientační body, jako jsou její střední nebo vysoká škola, byly skutečně tam, kde v Riverside. Blíže ale záhadu nezkoumala, protože se brzy ukázalo, že město není zdaleka tak bezpečné jak si pamatovala a kvůli hrůzu nahánějícím lidem raději odjela.

Když se ale o několik let později vrátila na stejné místo kvůli pohřbu jejího otce, vše bylo zase při starém. Podle Carol se jí nechtěně povedlo objevit se v jiném vesmíru, kde je její rodné město mnohem méně příjemným místem.

4. Lerina Garcia

V roce 2006 se 41letá Lerina Garcia probudila do zdánlivě normálního dne. Brzy ale zjistila, že spousta malých detailů nesedí. Měla na sobě jiné oblečení, stejně tak povlečení na posteli nepoznávala. Nešlo o tak zásadní záhadu, rozhodla se ji neřešit a vyrazit raději do práce, kde byla zaměstnaná už dvacet let. V patře, kde měla najít své oddělení, ale její místo nebylo.

S jistými pochybnostmi se tedy vrátila domů, kde našla muže, se kterým nežila posledních šest měsíců. Ten ale o žádném rozchodu nevěděl a k nalezení nebyl ani její nový přítel, se kterým strávila poslední čtyři měsíce. Kvůli jeho zmizení si dokonce najala soukromého detektiva, kterému se ho ale vypátrat nepodařilo.

Přestože by se v jejím případě mohlo jednat spíše o psychologický problém, jednoduché vsugerování si jiné reality, sama věří, že se ocitla v jiném vesmíru, ze kterého se jí ale nepovedlo vrátit zpět.

5. Gadianton Canyon

V roce 1972 se měly být čtyři dívky na cestě autem zpět na Utahskou univerzitu po tom, co strávily volný den v Pioche. Když ale pozdě v noci přejížděly přes opuštěnou hranici mezi Utahem a Nevadou, objevilo se před nimi na silnici rozcestí. Po odbočení vlevo se dostaly až na místo zvané Gadianton Canyon, kde se kvalitní povrch silnice postupně proměňoval ve spíše polní cestu. Usoudily, že se na rozcestí vydaly pravděpodobně špatným směrem a rozhodly se tedy vrátit. Překvapením pro ně ale byla změna okolního prostředí, protože místo pouště, která je na cestě předtím doprovázela, je teď obklopovaly kukuřičné lány a borovice.

Když se rozhodly zeptat se na cestu v hospodě u silnice, jedna z dívek začala hystericky křičet. Začaly se k nim totiž přibližovat čtyři záhadná vozidla ve tvaru vejce, se třemi koly a silným světlem vycházejícím z jejich vrchu. Vyděšené dívky okamžitě začaly ujíždět a cesta je vedla zpět do známé pouště. Zastavilo je až vjetí do potoka, což se na jejich autu podepsalo třemi prázdnými gumami. Ráno se vydaly stopovat na blízkou silnici, kde se jim povedlo zastavit tamějšího policistu.

Přestože se celá historka může zdát absurdní a dívky si jistě vyslechly nejeden vtip o ženách za volantem, nevysvětlitelné jsou stopy gum, které za sebou auto zanechalo. Ty totiž nevedou dále než 200 metrů od auta směrem do pouště. Není tedy jasné, jak se sem dívky dostaly z dálnice, která je vzdálená asi tři kilometry.

6. Portál mezi světy v Markawasi

Markawasi, oblast v Andách v Peru, je známá hned dvěma záhadami. První jsou nevysvětlitelné kameny, jejichž podobnost s lidskou tváří je až zarážející. Jako kdyby to samo o sobě nestačilo, mnozí tvrdí, že se tam nachází také portál mezi naším a jiným světem.

Podle doktora Raul Rios Centeno, který v Limě vyšetřuje nevysvětlitelné záhady, ho přišla navštívit pacientka s náhlou hemiplegií, tedy ochrnutím poloviny těla. Když se začal zajímat o její případ, ukázalo se, že byla s přáteli tábořit právě v Markawasi. S těmi se v noci vydala prozkoumat okolí, kde narazili na kamennou chatu plnou lidí oblečených jako ze 17. století. Žena prý byla chatou neuvěřitelně silně přitahována, dokud ji její přátelé nezastavili v době, kdy už vstupovala do budovy. Část těla, kterou už ale byla uvnitř, zůstala ochrnutá.

Protože testy neukázaly příčinu její paralýzy, doktor Centeno věří, že na vině je skutečně cestování mezi dimenzemi. Existenci tohoto portálu ostatně potvrzují i tamější obyvatelé

Pračka

Je snad i pračka jakýmsi portálem, který posílá ponožky do jiného vesmíru?

Read more

Local News