Cena zlata rapidně roste. Investujte do něj

Share

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře. Nikoliv v přízemí. Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra.

Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky. Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů.

Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

Cena zlata bude i nadále růst

Cena zlata v letošním roce podle finančních analytiků směřuje k novým historickým maximům, přičemž už v současné době je pokořena hranice 2 200 USD za troyskou unci. Za rostoucím trendem stojí přetrvávající deficity státních rozpočtů, které zůstávají v důsledku pandemie onemocnění COVID-19 nepřiměřeně vysoké. Dalším podnětem pro vzestup ceny zlata se stala i skutečnost, že americká centrální banka snižuje úrokovou sazbu.

Vzhledem k tomu, že centrální banky začínají uvolňovat měnovou politiku, cena zlata trhá rekordy. Loňský rok se uzavřel na ceně 2 072 USD za troyskou unci, což představovalo meziroční zvýšení o 13 procent. Předpovídá se, že v letošním roce cena zlata překročí hranici 2 400 USD.

Pokud bychom se vrátili do roku 2002, tak tehdy se cena zlata pohybovala pod 300 USD za unci. V dlouhodobém horizontu tedy cena výrazně roste, ovšem v krátkodobém horizontu mohou nastat nepatrné poklesy.

Zlato má před sebou slibný rok

Americká centrální banka snižuje úrokové sazby, přičemž nižší úrokové sazby jsou prospěšné pro cenu zlata, a proto se očekává, že cena nadále poroste. Hranice 2 200 USD za unci byla pokořena a očekávají se další rekordy.

Proč je investiční zlato tak oblíbené?

Investiční zlato má spoustu výhod, přičemž v první řadě se jedná o bezpečnou, stabilní a likvidní investici. Stejně tak vás nadchne stabilní cena zlata a možnost uchování hodnoty vašeho majetku. S tímto drahým kovem ochráníte své úspory před inflací.

Investiční zlato je osvobozeno od placení DPH a slouží jako diverzifikace portfolia pro dlouhodobé zhodnocení. Při zpětném odprodeji neplatíte ani daň z příjmu. Výhod je však daleko více:

Dlouhá životnost – zlato je považováno za symbol společenského statusu a mocenského vlivu, je odolné vůči okolním vlivům prostředí a jeho údržba není náročná.

Velký obnos peněz v malém objemu – výhoda tohoto drahého kovu tkví taktéž v jeho vysoké hustotě. Právě o to tady jde. Můžete přenášet třeba několik milionů korun bez nutné potřeby jakéhokoliv zavazadla a kontroly úřadů.

Nevlastníte papírovou bankovku – držení fyzického zlata znamená ochranu před obavami z neřízené inflace, která umí způsobit nemalou katastrofu pro všechny držitele papírových bankovek.

Start s malou investicí – zlaté slitky si pořídíte již v malém množství od 1 gramu.

Dávejte si pozor, protože české mincovny nevyrábí vlastní slitky, ale prodejci nabízí slitky ze švýcarských rafinérií. Právě ty jsou kvalitní a ceněné. Začněte s tímto konzervativním investováním i vy. Zapomeňte však na virtuální zlato či spoření do zlata.

Read more

Local News