Jídla, po nichž budete těžko usínat

Share

Všichni to známe, každý to někdy zažil – prostě se na večer přecpeme jídlem a nemůžeme usnout. Existují jídla, která jsou snadno stravitelná a jídla, která se tráví poměrně dlouho. Ideální by bylo dopřávat si ty z první kategorie k večeři a z té druhé k snídani a obědu.

Co tedy raději takzvaně po páté večer vynechat?

Možná budete překvapení, ale k večeři bychom neměli mít žádný celer. Ten je přírodním diuretikem, jinak řečeno dosti odvodňuje a v noci budete muset několikrát na toaletu.

Co však překvapivé asi nebude – do seznamu potravin, které by se neměly objevit na stole u večeře, se řadí i obyčejné těstoviny. Ty obsahují spoustu sacharidů a těžko se tráví. Společně s boloňskou omáčkou navíc představují obrovskou kalorickou bombu, která se brzy promítne na pár kilech navíc.

Samozřejmě totéž platí i o zmrzlině, ale například i cereáliích. Ty jsou naprosto ideální k snídani, ale bohužel obsahují velké množství sacharidů, a platí o nich tedy totéž, co například o těstovinách.

Existuje ale i řada jídel, po kterých budete usínat lépe. Ty mají jedno společné, obsahují v hojném množství vitamín B6, který mimo jiné navozuje pocit slastné ospalosti. Do značné míry jej obsahují třešně, ale jíst je k večeru není zrovna nejlepší nápad. Naopak drůbeží nebo hovězí maso, či sklenka medu – jen tak nebo třeba v čaji, to už je podstatně lepší řešení.

Totéž platí třeba o teplém mléku, ale dokonce i o pivu, k lepšímu spánku ho stačí ale jen pár hltů a jak známo, nic se nemá přehánět. Pro zastánce zdravé výživy či odpůrce všeho alkoholu je tu také dobrá alternativa. Bylinkové čaje, například ten meduňkový či třezalkový, ty zaberou bezesporu stejně spolehlivě.

Read more

Local News