Jak se vypořádat s kocovinou po letní párty?

Share

Teploměry konečně dosahují letních teplot, a tak si namísto hřejivého barola můžeme dovolit otevírat láhce prosecca a namísto svařáku upíjet osvěžující letní koktejly. Gril se žhaví každý den, voda v bazénu je tak akorát a spolu se zbytky oblečení odhazujeme také své zábrany.

Prostě čas na letní párty!

Začíná to panákem domácí slivovice, pokračuje vychlazeným pivkem (co taky jiného ke klobáskám nebo masu na grilu), po západu slunce už přicházejí na řadu vychlazené drinky, whisky s ledem, víno či opět pivo…

Ranní rozpoložení pak není třeba nijak více popisovat, člověk se cítí, jako by ho dvakrát přejel náklaďák, hlavu opřenou o chladivou stěnu, jakýkoliv zvuk se zavrtává do samého středu lebky.

V takovém stavu se jen těžko vzpomíná nebo zapomíná na to, co včera vlastně dělo. 

Nalijte do sebe vodu! Ještě před tím, než se uložíte ke spánku, nalijte do sebe sklenku vody a pak ještě jednu. Čím více, tím lépe. Zmírníte tak nepříjemné následky skvělé letní párty.

picjumbo.com_HNCK1088

Den poté začněte studenou (lépe ledovou) sprchou. Díky šoku se probudíte a své tělo osvěžíte.

Vyprošťovák: 4 lžičky brandy, 4 lžičky portskýho, mléko, dva žloutky. Funguje to perfektně, zase vás to totálně oddělá, tudíž nic necítíte.

Popravdě řečeno, na zaručené vyprošťováky příliš nevěříme. Většina má olejnatou konzistenci, nijakou chuť a nejistý výsledek. Co vám však udělá dobře je suchý, lehce opečený toast, nějaká ta zelenina a sklenice vody. Pomoct může i ovesná kaše, co nejvíce sladká.

Vyvarujte se kyselého ovoce.

Namísto kávy si dejte dobrý černý čaj. Vychlazenou colou také nic nezkazíte. Vitamínové tablety jsou vítány. Nemáte-li sílu na přípravu jídla, výjimečně si dopřejte fastfoodové snídaňové menu – vajíčka a slanina vám dají dobrý základ. Pro chlápky, kteří něco vydrží pak není problém zaběhnout si tréninkové kolečko nebo udělat pár silových cviků.

Pohyb pomáhá vypotit škodliviny z těla rychleji. 

Musíte-li se nějak doplazit do práce, pak povolte kravatu, nasaďte lehký úsměv a poté se sebezapřením přečkejte hodinu po hodině. Pokud je vám vážně špatně, zkuste si dát malý drink s myšlenkou: „Co tě zničilo, to tě napraví.“

To nejdůležitější

si necháváme nakonec. Mezi společenskou smetánkou je takový zvyk: Co se stalo, řeklo nebo udělalo během letní párty, to druhý den neexistuje. Žádné historky se nevyprávěly, žádné trapné situace se nestaly, závazky neplatí a intimní přátelství jsou zrušena.

Řiďte se tím i vy, věřte nám, že vám bude vděčná za to, že její historku o láhvích vína, dvou nadržených studentech a příliš rozvrzané pohovce nebudete nikde vyprávět.

Jak zvládáte kocovinu vy? Jste profesionál nebo amatér

Table of contents

Read more

Local News