Tréninkový jídelníček – Správnou snídaní ke svalům a síle

Share

Chceš svaly? Chceš sílu? Nesnídáš, pak tenhle boj prohraješ! Poznej, jaký tréninkový jídelníček ti pomůže ke svalům a síle!

Snídaně je základním pilířem tvého úspěchu!

Makáš v posilovně a výsledky (zatím) žádné? Možná necvičíš ty správné cviky a možná vynecháváš snídani! Zjisti, proč tréninkový jídelníček není bez snídaně tréninkovým.

Proč je snídaně tolik důležitá?

Nesnídáš? Chápeš, že vynecháním tohoto podstatného jídla prodlužuješ čas, kdy tělo po celou noc nemělo možnost načerpat žádné živiny ke svému růstu? Všechny ranní povinnosti (vstávání, hygiena, vypravení se do práce apod.) stojí energii, které má tělo po ránu už tak málo. Snídaně dodá organismu startovací živiny, ty zabrání hladovému tělu brát zásoby ze svalů.

Bez snídaně si tvoje tělo dá ke snídani svaly, které si tak těžko získal! 

weightlifting-521470_1920

Možná máš pocit, že díky vynechání snídaně dosáhneš redukce podkožního tuku. OMYL! Tuk zůstane a tělo si vše potřebné vezme ze svalové hmoty.

Vynechání snídaně nevede k úbytku tuku, ale ke stagnaci růstu nebo dokonce ke zmenšování svalů. 

Jak je to s tréninkem a ranním jídelníčkem?

Jsi začátečník, který doposavad nějakému tréninku příliš nedal? Pokud se do posilovací dřiny pustíš s vervou a několik následujících týdnů budeš tréninková pravidla dodržovat, pak se může stát, že tvé svaly budou “šokováni“ zátěžemi, na které nikdy předtím nemuseli reagovat. Tento šok způsobí rychlý nárůst svalové hmoty. Ovšem jen do doby, kdy ti začnou chybět růstové látky přijeté ze snídaně a celodenní stravy.

Rostou (svaly), rostou? Dlouho nebudou, pokud budeš vynechávat snídaně!

Snídaně je první a nejdůležitější chod, platí to v případě redukce i získávání objemu. Měla by se skládat ze sacharidů i bílkovin. O její velikost rozhoduješ ty. Pokud nemáš mezi snídaní a obědem moc času na svačinové snacky, nasnídej se dosyta. Menší snídaně vyžadují před obědem ještě další chod.

fitness-863081_1920 (2)

Co snídat v náročné silovém tréninku?

Na posilovací dřinu potřebuješ vyšší hladinu krevního cukru a dostatek stavebních látek, snídaně by tedy měla obsahovat komplexní sacharidy i bílkoviny.

Sladké ranní menu se může skládat  ovesných vloček, jogurtu, oříšků, rozinek, slunečnicová semínka, pomerančového džusu, ovocného čaje.

Slanou snídani lze postavit na vajíčkách (různé úpravy), sýrech, tvarohu a mléku.

Čti, jak si připravit vydatnou ovesnou kaši – Chuťově vyladěný recept na ovesnou kaši

Snídat můžeš různé druhy müslli s různými příchutěmi, celozrnné sušenky, libovou šunku,
směs vařené rýže, celozrnné pečivo, pšeničné klíčky, kukuřičné lupínky, puding, med, džem a
různé druhy ovoce a zeleniny.

Sacharidovou snídani lze doplnit o proteinovým přípravek. A naopak, snídani více
bohatou na bílkoviny doplň přípravkem s obsahem sacharidů.

Vybuduj si silný návyk snídat, vyplatí se to!

Read more

Local News