Tréninkový jídelníček bez výčitek – Vanilková zmrzlina s proteinem

Share

Léto je v plném proudu a stánky se zmrzlinou na každém rohu. Vaše vůle je tak vystavená pokušení, snad kam se podíváte. Pokud s hřešením nechcete nebo nedokážete čekat na chaet day, možností je super snadná výroba vlastní vanilkové zmrzliny s proteinem.

Vysoké teploty a lákavé nabídky zmrzlinových stánků atakují na každém kroku, užijte si osvěžení v podobě lahodné zmrzliny, která nijak nenaruší tréninkový jídelníček

Tento recept je skvělý v tom, že neobsahuje žádné rychlé sacharidy. To však neznamená, že zmrzlina nebude dobrá! Zkombinováním pomalu stravitelných bílkovin a zdravých tuků získáte osvěžující letní pochoutku na večerní i předtréninkové mlsání. Vaší chuti se meze nekladou, kolik příchutí proteinu máte, tolik variant zmzliny si můžete připravit.

Vanilková proteinová zmrzlina ochladí i zasytí.

Vanilková zmrzlina s proteinem

Na dvě porce budete potřebovat: 1 odměrku vanilkového micelárního kaseinu (cca 30 g), 200 g nízkotučného tvarohu, 70 ml kefírového mléka, 1 lžíci ořechového másla (lze použít lískové, mandlové, kešu apod.), vanilkový lusk nebo pár kapek vanilkového aroma, špetku skořice, stévii na oslazení

Přípravu zvládne každý kuchařský začátečník§

1. Společně a dohladka umixujte odměrku micelárního kaseinu, tvaroh, ořechové máslo, kefírové mléko, skořici obsah vanilkového lusku (několik kapek vanilkového extraktu).

Tip! Krémová konzistence je dána micelárním kaseinem, pokud tedy nemusíte, nenahrazujte jej syrovátkovým koncentrátem. 

2. Umixovanou hladkou směs nalijte do uzavíratelné misky a dejte na cca 35 minut do mrazáku.

3. Po uplynutí doby promíchejte a podávejte. Doporučujeme zdobit ořechy, hořkou čokoládou, strouhanou proteinovou tyčinkou nebo bezkalorickým sirupem.

Read more

Local News