FIT jídelníček chlapa – Jak přežít bez pečiva?

Share

Bez bílého pečiva se rychleji a efektivněji hubne – to víte, ale dokopat se k k dietě bez něj nedokážete. I když je to náročné, změnu lze udělat. Pomůžeme vám přežít i bez pečiva!

Asi nejhorší jsou snídaně a večeře, kdy je pečivo v hlavní roli. Jak to bez rohlíků, chleba a houstiček přežít? 

Sladké pečivo musí nemilosrdně z kola ven!

I když v pekařství vypadá tak lákavě, je sladké pečivo plné cukrů, tuků i soli. Nedokážete-li odolat úplně, dopřejte si jej v rámci svého cheat day!

Zdravá barva

Bílé pečivo je jasné, poznáte jej na první pohled. Ale u tmavého chleba, housek můžete spadnout do pasti obchodníků, kteří své pečivo jen dobarvují, a tím tak vyvolávají pocit, že jde o zdravější verzi – nejde. Kontrolujte, z jaké mouky pečivo je (celozrnná, žitná, špaldová, …) a dle toho pak nakupujte.

Kvalitní pečivo obsahuje rovněž celá zrna – vícezrnný rohlík si tak můžete dopřát klidně i dvakrát do týdne a bez výčitek. 

Jak na polystyren?

Existují náhražky bílého pečiva – jde o různé knackebroty, pufované chlebíčky z kukuřice, rýže apod. Ne všechny jsou ale ideální, často obsahují vysoký podíl cukrů a soli.

Obiloviny nevynechávejte

Obiloviny rozhodně nemusíte vynechávat úplně, kupříkladu vločky jsou fajn na snídani i jako zdravé zahuštění polévky. Navíc je vb obchodech opravdu velký výběr druhů vloček, z nichž si můžete vybrat ty bez lepku.

Tipy na snídani a večeři

– vařená, míchaná vajíčka
sušené maso
– ovocný salát s ořechy
– ovocná šťáva

– zeleninový salát
– kvalitní mléčné výrobky – př. tvaroh
– pomazánka s kvalitním pečivem

Read more

Local News