Sušené maso jerky – Na chuť i na přežití!

Share

Sušené nasolené maso je populární pochoutkou po celé naší planetě. Na skvělou chuť a skvělé vlastnosti sušeného masa přišli jako jedni z prvních severoameričtí indiáni. Jejich jerky (ch’arki) sušené solené maso je k dostání na každé benzíně, vietnamské tržnici i v prodejnách se zdravou výživou.

Sušené maso je vydatným zdrojem energie.

Zatímco indiáni sušili maso na slunci, nebo pod sedlem na těle koně, dnes se upravuje ve velkých průmyslových sušičkách. A proč vlastně něco takového kupovat?

Energie sbalená na cesty

Žádná tatranka, ale sušené maso, to je totiž opravdová energie sbalená na cesty!

1. Skvěle chutnající snack má vysoké nutriční hodnoty.

2. Dobije vám baterky na tůře, na vyčerpávající cestě autem, letadlem, kdykoliv, kdy jste hladoví a unavení.

3. Výborná pochoutka pro každého masožravce.

4. Určená ke konzumaci před, během  i po sportu, nebo prostě jen tak u televize.

jerky

5. Sušené maso jerky je dobrota plná hodnotných bílkovin.

Za skvělou chuť si připlatíte

Zdravý, chutný snack bohužel nepatří mezi nejlevnější, balíček o 25 gramech pořídíte za cca 53 Kč, kilo sušeného masa tak vychází na necelé 2 200 Kč! Platí ale, že jakmile jednou jerky ochutnáte, budete chtít další a další. Tak to prostě je. 

Samozřejmě, že i sušené maso jerky lze udělat doma. Je to levnější, ale strávíte tím nějaký ten čas. Sušit lze kvalitní plátky (nejlépe) hovězího, krutího, vepřového masa v troubě, lépe v sušičce. Zagooglete a najdete hromadu receptů.

Dostáváte pomalu chuť tajemství sušeného masa vyzkoušet? Nebo pro vás jerky není nic nového? 

Read more

Local News