HOME OFFICE aneb Jak na to, aby se práce z domova nezvrhla v nic nedělání?

Share

Štval tě v práci neustálý dozor a šéf dýchající za krk? Pokud sis řekl dost a začal pracovat doma, chce to dodržovat pár pravidel.

Home office má spoustu výhod. Máš klid, silnou WI-FInu, hrnek na kafe vždy po ruce… Přesto chce práce z domova velkou míru sebekontroly

Když se to tak vezme, ten ranní trénink, míchaná vajíčka k snídani, zkouknutí Facebooku a kontrola oblíbených e-shopů může trvat v podstatě celé dopoledne. Pak tu máme domluvený obídek s kamarádem a samozřejmě ještě kávičku. Najednou jsou 3 odpoledne a ty si na práci ještě ani nesáhnul. Takový režim je povolený o víkendu, přes týden musí někdo (TY!) vydělávat money.

Svleč to pyžamo!

V pyžamu je ti tak pohodlně, tak proč se zdržovat jeho převlékáním? Tak třeba proto, že tě i to sebepohodlnější pyžámko k vysněným miliónům vážně neposune. Chceš dělat byznys, tak se tak oblékej. Nikdo tě nenutí být doma v obleku, ale trenky, kalhoty a triko je nutné minimum.

home-office-muze-1

Ranní rutina by měla zůstat stejná, ať už práh bytu na cestě do práce překročíš či nikoliv.  

Dodržuj pracovní dobu

Vyspáváš do oběda a pak ouřaduješ do 3 hodin ráno? Nazýváš se pánem svého času? Ne ne, takto jsi leda pánem svého infarktu. Převrácený biorytmus je dost schizofrenní záležitost a nedá se ve zdraví vydržet dlouho. Takže se snaž dodržovat klasickou pracovní dobu, ale zároveň si užívej výhod práce z domova. Taková popolední půlhodinka spánku nebo “spánku“ s kamarádkou ti pomůže odbourat stres a načerpat novou energii.

Vypadni ven

Nejsi muž v železné masce, nejsi vězeň. Najdi si hodinku a vypadni od svého laptopu. Obuj tenisky a dej si procházku, sraz s kamarádkou v kavárně, navštiv někoho z blízkých. Zkrátka si udělej pracovní den pestřejší.

home-office-muze-3

Projití se po terase nestačí, běž také mezi lidi. 

Zábava až po práci

Aby byla tvá práce z domova opravdovou prací, chce to udržovat čistou pracovní plochu a stále plnit své cíle a plány. Čistotu pak dodržuj nejen na stole, ale také na ploše svého pc. Co to znamená? Žádný FB, žádný Instagram, Twitter, LinkedIn. Chceš přece pracovat a projíždění aktualizací profilů známých se do práce nepočítá.

home-office-muze-2

Nech si zábavu až na večer. 

Read more

Local News