Věci jenž se nám líbily a nelíbily na chytrých hodinkách Suunto 3 Fitness Smartwatch

Share

Chytré hodinky určené pro lidi, co rádi cvičí obvykle spadají do dvou kategorií: Jednak zde máme super-vybavené, vysoce oceněné kousky, jenž poslouží skutečně dokonale jen pár profíkům typu potápěči a špičkoví atleti. A v řadě druhé, máme zde chytré hodinky typu „umím skoro všechno“, jaké má na trhu třeba firma Fitbit.

Nový model ze stáje Suunto jménem Suunto 3 Fitness Smartwatch ale asi bude podle všeho pro spoustu lidí oním zlatým středem mezi.

Věci, co se nám líbily

Není sporu o tom, že Suunto 3 Fitness je prostě krasavec. Ať již sáhnete po levnější verzi (Sakura a Ocean) za 199 USD nebo dražší za 229 USD (černá a zlatá), nikdy vám neudělá ostudu.

Displej je zde dostatečně jasný, nemá sice rozlišení jako jeho dražší bratři, ale něco podobného by se jistě podepsalo na výdrži.

A jak je na tom Suunto 3 Fitness s výdrží? Překvapivě slušně – při sledování a odečítání 24/7 až 5 dní a v režimu „tradiční hodinky“ klidně i dní 10.

Zařízení vás informuje nejenom o tom, kolik jste spálili kalorií, ušli kroků a jaký máte srdeční tep, ale také sleduje tělesný stres + jak rychle se z něj dostáváte, když se stresujete, dá vám to vědět a navrhne, abyste si dali pauzu.

Zatímco většina konkurence si za osobní digitální kouče nechává připlácet, Suunto to bere u Suunto 3 Fitness jako standardní funkci. Adaptivní volby a průvodce jsou zde k mání kdykoliv (vytvoří třeba sedmidenní plán, jak se dostat do určité tepové zóny).

Problémem Suunto 3 Fitness není ani mizerné aplikační rozhraní. Navíc, vše je provázáno s aplikací na mobilu, takže jen sledujete cestu na mapě třeba.

Koho irituje odemykání za pomoci swipe-pohybu (prakticky všude jinde), tak zde toho bude ušetřen.

Věci, co se nám nelíbily

Někomu by mohlo vadit, že zde není dotekový displej, ale pouze stará dobrá tlačítka. To sice znamená, že člověk ušetří za dotekový displej, ale zadávat data do hodinek samozřejmě trvá o to déle, potažmo jakákoliv vaše interakce s nimi.

Hodinky nemají GPS modul. Suunto 3 Fitness je nenabízí, takže kdo po GPS opravdu touží, bude muset pořídit spíše něco jako je model Spartan nebo Garmin Foreruner 35. Veškeré navigační operace vašich Suunto 3 Fitness prostě budete muset řešit přes váš smartphone. A totéž platí i pro hudbu – z hodinek Suunto 3 Fitness ji nijak neovládnete.

Řada funkcí a věci na Suunto 3 Fitness jsou rovněž funkce, jenž mají dost diskutabilní nasazení a použití: znáte třeba někoho, kdo nosí chytré hodinky při hraní fotbalu?

Shrnuto a podtrženo – za dvě stovky dolárků vcelku slušný pomocník pro všechny, co prostě vteřinu nepostojí…

Zdroj: www.menshealth.com

Read more

Local News