Světový rekord překonán – Joey Chestnut snědl najednou 72 Hot Dogů

Share

Lidstvo jsou neuvěřitelně soutěživá cháska, když přijde na věc. Jeho vynalézavost v podobných vylomeninách je vpravdě nepopsatelná (některé rekordy je problém jenom s normální hlavou vymyslet, natož je provádět či nedejbože překonávat!), takže jistě nikoho nepřekvapí, že v těchto dnech byl zdolán další.

Toto úterý nám dokázal Joey Chestnut již v neuvěřitelném desátém mistrovství v řadě, že co se týče likvidace, ba regulérní genocidy Hot Dogů, tak je pořád ještě špička. Tento třiatřicetiletý nenápadný člověk z USA se ovšem nespokojil jen s tím, že opět zvítězil v této krajně nezvyklé disciplíně, ale překonal i rekord opět, jenž je pro dvaasedmdesát Hot Dogů něco přes deset minut (pozor, myšleno i s pečivem a oblohou pochopitelně, nejen párek jen tak samostatně…).

Borec je to takový, že v letech 2007-2017 prohrál pouze jedinkrát a to v roce 2015. Že by za tím vězel pravidelný trénink? Což nás mimochodem přivádí k otázce, kolik asi snědl tento člověk během pouhých deset minut živin a dalších méně zdravých věcí?

Podle ESPN a Darrena Rovella do sebe Joey Chestnnut nacpal za deset minut nějakých 20 160 kalorií (tedy takový objem jídla, co vystačí quarterbackovi Seattle Seahawks Russellu Wilsonovi na celý den). A tak, jak je impresivní pouhopouhý počet čistých kalorií, neméně to platí i pro jiné hodnoty ve dvaasedmdesáti párcích a žemlích: snědl 1 296 gramů tuku, 2160 miligramů cholesterolu a 56 160 miligramů sodíku a 720 gramů proteinů. Není jisté, jak moc vody (piva) do sebe posléze nalil, aby to vše spláchl, ale to byla jistě neméně impozantní hodnota!

Autor rekordu Joey Chestnut si ovšem neodnesl jen tyto kalorie (a tudíž jídlo na pár dní), ale také deset tisíc dolarů jako hlavní cenu, což je mimochodem dvojnásobek toho, co si zase pro změnu odnesla Carmen Cincotti, jenž skončila druhá s dvaašedesáti Hot Dogy (stále úžasné!). Když srovnáme, že každý den lidé prodávají své zdraví na pracovních místech jako jsou horníci, broušení skla, řezání žuly a podobné prašné „radosti“, tak to možná vlastně není až tak špatný způsob obživy (doslova)…

Nu, co dodat – těšíme se samozřejmě velmi na další šílené rekordy, jen doufáme, že budou (čistě s ohledem na zdraví jeho autorů) aspoň z kapánek zdravějšího soudku…

Zdroj + Foto: www.menshealth.com

Read more

Local News