Proč pít čistou skotskou whisky?

Share

Patříte mezi milovníky kvalitního pití? Milujete rituál mezi Vámi, sklenkou, zlatavou tekutinou a ledem? Pak právě pro vás je tu článek o tom, že pít skotskou whisky je nejen labužnická, ale i zdravá záležitost.

Nejdříve je potřeba vzít v potaz, že se bavíme o kvalitním produktu, ne o napodobeninách, které se za skotskou whisky vydávají. Pravá tekutina může být skutečně prospěšná a to hned v několika případech.

Vyznáte se ve whisky? Čtěte Nebuď barbarem, vyznej se ve whisky

  • Whisky neobsahuje tuk. Je tedy ideální i pro lidi, kteří mají předepsanou beztukovou dietu. Boříme tu mýty o tom, že by se po pití whisky tloustlo. To je absolutní výmysl. Tuku je tam 0 %. Tedy absolutně žádný. Proto se nemusíte omezovat.
  • Neobsahuje škodlivý cukr. Panák whisky obsahuje asi 0,02 g cukru, který tělo okamžitě spotřebuje ve formě energie, tudíž se nikam neukládá. Potvrzení tohoto faktu je možné pocítit ve formě tepla, které se rozprostře po vašem těle po vypití jednoho panáku.
  • Whisky pomáhá krevnímu tlaku. Někteří lékaři ji doporučují lidem s nízkým tlakem. Právě díky výše zmíněným bodům, díky kterým víme, že whisky neobsahuje škodlivé látky, se tento nápoj používá při léčbě krevního oběhu a srdce. Je dobré to ovšem nepřehánět. Abyste neměli v pořádku krevní tlak, ale odrovnané ledviny. Protože tento nápoj je poměrně silný, podle zákona by měl mít nejméně 40% alkoholu, je potřeba ho pít s Mírou. Někdy může obsahovat i 50% a více.

Jestli patříte k těm, kteří nepijí žádné patoky a rádi se před ostatními blýskají tím nejlepším, můžete se stát majitelem výjimečné whisky. Je řeč o whisky z palírny Highland Park.

Palírna Highland Park prodává padesátiletou whisky, která byla destilovaná před rokem 1960. Na svůj věk je poměrně jemná, má 45 % alkoholu. Po padesáti letech zrání získala výraznou barvu a aroma, které poskytuje osobitý charakter. A co cena tohoto pokladu? 0, 75 l. stojí pouhých 16 000 …dolarů. V přepočtu tedy kolem čtvrt milionu. Před touto cenou by se však žádný znalec, sběratel a milovník whisky neměl zastavit.

Už také začínáte šetřit?

Read more

Local News