Párty víkend – Co byste měli sníst a vypít, abyste byli v pondělí naprosto čilí?

Share

Prázdniny a s nimi spousta open air akcí jsou tady. Zjistěte, jak si užívat víkendové mejdany jako zamlada, ale být v pondělí čilí a bez kocoviny!

Každý chlap je rád součástí pařby, kde alkohol teče proudem, ale ne každý chlap s chutí zažívá rána po té. Jaké potraviny zaberou na kocovinu určitě? 

Drinky, které vás z toho dostanou

Toto je výčet tekutých zázraků ve sklenici či plechovce, které obsahují látky, které hydratují, odbourávají alkohol a uklidňují podráždění žaludek.

Kokosová voda – Perfektně hydratuje, skvěle chutná a “sedne“ vám lépe než voda z kohoutku.

Rajčatový džus – “Rajčatová šťáva posiluje funkci jater, což urychluje trávení alkoholu. Antioxidanty a vitamíny obsažené v rajčatech také rychle obnoví všechny zásoby, které jste předešlé noci vyčerpali,“ říkají odborníci na výživu.

Voda s citronem – Detoxikuje organismus, obsahuje vitamín C, jenž podporuje regeneraci jater, ochlazuje a hydratuje.

Sprite – Více než kola urychluje proces, kdy se acetaldehyd způsobující kocovinu, promění v neškodný acetát.

co-pit

Potraviny na chlapskou kocovinu

Cítíte se, jako by vás vzal někdo pánví po hlavě, svaly vám škubou a tělo jakoby vibruje? Pak potřebujete tyto potraviny!

Banán – Doplní draslík, uklidní žaludek a dodá energy.

Med – Máte-li v hlavě permoníky, dejte si lžíci kvalitního medu. Urychlí trávení alkoholu, díky obsahu fruktózy, kterou se tělo rovněž snaží rychle odbourat. (Zkuste třeba na topinku nebo do čaje.)

Vejce – Jsou bohatá na aminokyseliny cysteinu, které pomáhají odbourat toxiny zodpovědné za kocovinu.

Kayenský pepř, chilli – Alkohol můžete z těla vypotit pomocí kořeněných jídel. Na pálivé také vypijete více vody, tudíž dvakrát větší účinek.

banan-kocovina

Máte kocovinu často? Jak s nepříjemnými stavy bojujete?

Read more

Local News