Orgasmus z posilování – Skutečný fenomén, nebo pouhá fáma?

Share

Fyzická námaha v gymu a sex toho mají hodně společného! Obě činnosti jsou namáhavé, náročné na čas a jsou-li provedené kvalitně, končí uspokojením.

Zatímco u sexu je sladkou třešničkou na závěr orgasmus, v případě posilování nám potěšení přináší endorfiny a dobrý pocit ze cvičení. Nebo je to snad jinak? 

Fenomén orgasmu ze cvičení (“coregasm“) byl popsán už v 50. letech minulého století a nyní byl studií na Indiana University opět potvrzen. Dle výzkumů až 10% mužů i žen, kteří se pravidelně trápí v posilovně, zažívají stavy jako při orgasmu.

Jak orgasmu ze cvičení dosáhnout?

Nezáleží ani tak moc na tom, co za cviky děláte – dosáhnout vyvrcholení můžete za pomoci dřepů, zvedání těžkých vah, běhu nebo cvičení s kotoučem.

“Pravděpodobnou příčinou tohoto fenoménu je to, že cvičením dochází ke stimulaci stejných nervových drah, které jsou zodpovědné i za orgasmus. Doprovodným jevem u mužů je pak poměrně často ejakulace.“

Sami chlapi, kteří tento jev pravidelně prožívají, hodnotí takový orgasmus dokonce jako lepší než ten, kterého dosahují při masturbaci. Na druhou stranu ale prý není takový, jaký zažívají při sexu. Ne vždy je však orgasmus při cvičení žádoucí. Prevence před ním je snadná: “stačí zkrátka přestat cvičit – a příjemné pocity rychle zmizí.“ 

A co vy – máte podobné zážitky v posilce také?

Read more

Local News