Obohaťte si grilování chlapskými specialitkami – Stojí více než za jedno ochutnání!

Share

Grilování se stalo součástí českých letních dní a večerů. Ale aby to nebylo stále to samé dokola, tak zde máme pár super tipů, jak právě to vaše grilování proměnit v degustační večírek s italskými specialitkami.

Slunce pálí, gril rozpálený, chutě rostou – Tak co si uděláme dnes? Pokud se vám sbíhají sliny na grilovaný flák masa, klobásky, sýry a zeleninu, zadržte! Klasická a známá chuť toho všeho se dá velmi jednoduše povýšit na gurmánský zážitek.

Vy i váš mlsný chlapský jazýček si zasloužíte něco mnohem lepšího, než co najdete na sousedovo grilu – specialitky té nejlepší kvality. Jaké?

Nakládaná zeleninka a různé druhy čatní

Jako chlap musím říct, že není nic horšího, než když si na grilu připravíte parádní flákotu masa a po ruce nemáte nic, čím by se ta skvělá chuť umocnila. Právě k tomu slouží čatný (hustá omáčka z různého ovoce či zeleniny), které se dá koupit ve verzi pikatní, sladké, nakyslé, …

Já ovšem jako milovník cibule a fíků musím doporučit čatný cibulové a fíkové čatní (někdy rád oboje namixuji).

catny-cibule-fiky

Fíkové a cibulové čatný je skvělý zvýrazňovač vašich grilovaných specialitek. Foto: Foodparadise.cz

lilky-v-oleji

Lilky v olivovém oleji se ke grilovanému masu a sýrům skvěle hodí! Foto: Foodparadise.cz

Ochucené oleje a octy

Považujete se (jako já) za nefalšovaného fajnšmekra? Pak určitě nepřehlédněte další možnost dochucení vašich grilovaných pochoutek. Ochucené oleje a octy, ozvláštní čerstvý salát, křehkou rybu, i kterékoliv masíčko.

olej-s-prichuti

Aromatizované oleje s různými příchutěmi mají mnoho podob využití. Poznejte je už při tomto grilování! Foto: Foodparadise.cz

V mé sbírce aromatizovaných olejů musím vypíchnout především bazalkový na salát caprese, olivový s příchutí lanýžů na opečený chleba a chilli olivový olej na grilované hovězí maso.

ocet

Nevíte si rady s ochucenými octy? Hodí se na dezert i rybu! Foto: Foodparadise.cz

Abych dotáhl seznam ochucovadel do gurmánského konce, pak nemůžu a ani nechci vynechat ochucené octy. Tento segment prodejce Foodparadise.cz může být pro někoho těžkou zkouškou kuchařského umění, ale věřte, že na použití octů nic není.

Tak například poleva z balsamikového octa s pomerančovou příchutí udělá z vaší vanilkové zmrzliny a grilovaného manga božskou manu. A aromatizovaný vinný ocet s mátou a limetkou se zas skvěle hodí k syrovým rybám i zelenině.

Dopřejte svým chuťovým pohárkům nevšední gurmánský zážitek, a to nejen v rámci letního grilování! Všechny lahodné pochutiny k jídlu i pití najdete na Foodparadise.cz

Read more

Local News