Nové metody, jak se vypořádat s tukem: je libo laser nebo mrazení?

Share

Zatímco před několika tisíciletími a stoletími lidé tolik nadváhou netrpěli, protože nejedli v první řadě cukry a škroby, jako dnešní člověk (brambůrky, pizza, sodovky, kynuté pečivo, ale i rýže je také prakticky sám škrob) ani předem zpracované jídlo obohacené dnes kvůli chuti kdečím (hlavně cukrem v kdejaké omáčce), navíc sladké člověk jedl jedině jako plod něčeho a nesnědl toho tolik – sníst bonboniéru, to zvládne kdekdo, ale 10 pomerančů nedá jistě najednou nikdo. Zkrátka a dobře, průměrný moderní člověk se navíc i pohybuje autem, věnuje sedavému zaměstnání + sedí večer na gauči, systematicky se přejídá junk-foodem a má proto stabilně lehkou či větší nadváhu.

S tukem se ale dnes dá vypořádat více cestami naštěstí – jednak je tu stará dobrá dieta, která přináší trpělivým výsledky, ale trvá měsíce a měsíce (nemluvě o tom, že pak musíte dodržovat stejný či jen kapku volnější redukční režim kvůli udržení snížené váhy), pak je to aktivní cvičení ve fitku (drahé, když tam trávíte každý den, procházet a „klikovat“ ale můžete jistě i zadarmo po okolí), no a pro odvážné je tu i jehla tlustá jako ropovod pro liposukce.

Mužské tělo a jeho hormony ale často fungují tak, že člověk sice cvičí, ale zhubne tam, kde nechtěl či nějaký ten tukový polštář se ne a ne rozpustit. Ani v těchto případech ale není třeba propadat beznaději, jelikož se s tukem dá vypořádat ještě i metodami jinými – tuk se dá jednak zmrazit a za druhé, vypálit laserem. Takže, jak to funguje?

Likvidace tuku zmrazením – CoolSculpting

Tukové buňky se dají zničit mnoha cestami a jedna z nich je i zmrazit je, což je patrně nejpřirozenější. Během CoolSculptingu bude vaše tuková oblast nasáta do savého aplikátoru, jenž zacílí na danou oblast svůj mráz a svým chladem zničí tukové buňky.

Celé to funguje tak, že se jedině vaše tukové buňky zničí mrazem, roztrhnou se, jak zvětší svůj objem a tělo je pak přirozeným způsobem velmi pomalu samo absorbuje.

Léčení trvá asi tak hodinku pro jednu oblast a lidé, jenž to absolvovali, tak tvrdí, že člověk cítí v daném místě samozřejmě ledový dotek a nekomfortní mráz. Poté si leckdo stěžuje i na velkou bolest. Jiní zase tvrdí, že byli schopni vrátit se ku své běžné činnosti relativně rychle.

Jak to tak bývá v branži zvykem, cenu ovlivňuje, jak moc cílené zimy obdržíte a kde na západě žijete – typický průměrný CoolSculpting přijde na 2-4 tisíce USD a to jedno jediné kolo. Pakliže je ale něčí tukový polštář menší, je tu velmi solidní šance, že by mohla stačit procedura jediná a daná oblast již jednou provždy bude v pohodě.

Likvidace tuku laserem – SculpSure

Jak již nicméně všichni dobře víme, led dnes není jediný způsob, jak se porvat s tukem. Existuje totiž i metoda SculpSure, co zase zničí vaše tukové buňky laserem. Proti mrazu jde prý o postup efektivnější a rychlejší. Během SculpSure akce se tělesná tuková buňka uvaří a zahyne, takže je poté stejným způsobem pohlcena tělem.

Praktický rozdíl je tu hlavně v čase – CoolSculpting trvá tak hodinku, zatímco SculpSure stačí pouhých 25 minut, dají se tedy stihnout obě strany těla na jedné jediné akci. A i cena je příznivější – většinou se vše pohybuje okolo 1500 USD.

Pacienti říkají, že i tento proces je silně nepohodlný a nepříjemný a dává vniknout jakoby křečovým pocitům, jenž potlačují pravidelné chladící cykly.

U obou metod je to dost o tom, že konkrétní tělo může reagovat vždy jinak na určitý typ likvidace tuku, proto je těžko říci dopředu, která metoda je zrovna pro vás lepší… Navíc, celé vsakování tuku trvá týdny a měsíce (většinou asi tak cca 3 měsíce, což platí pro všechny ne-invazivní metody) a i poté dojde jen k mírnému vyspravení vzhledu, ale rozhodně ne k magickému spálení a redukci 40-50 kg tuku, skutečnou obezitu tedy i nadále odbouráte jedině dietou a pohybem!

Zdroj + Foto: www.menshealth.com

Read more

Local News