Nejdrsnější dovolené, jaké si umíte představit

Share

Zatímco ženské části domácnosti většinou bývají posedlé plážemi, památkami a povalováním se ve všech formách, mužské polovičky obvykle nepohrdnou o dovolené něčím akčnějším. Pokud se opravdu cítíte, že máte na to, zdolat opravdu cokoliv, můžete vyrazit třeba do Anglie a zde si dát jeden z pěti nejdrsnějších běhů, jaké tato zem zná…

Pakliže jste typ, co aktivně posiluje, sportuje, vteřinu neposedí a stále hledá další výzvy k překonání, pak vás jistě představa sezení někde o dovolené vysloveně děsí. Upřímně, ani se vám nedivíme… Někdo se chce o dovolené nejen povalovat na Slunci, ale také si otestovat svoje schopnosti proti pořádné výzvě. Vaše tělocvična vám již nestačí? Výborně! A jakou výzvu máme na mysli?

Pokud hledáte řádnou „challenge“ a další rozšíření vašich osobnostních a komfortních hranic, pak pamatujte, že zde máte na výběr i taková místa, která vás dostanou téměř na pokraj vašeho šílenství i únavy.

1. SPARTAN RACE

Jeden z nejpopulárnějších podobných světových závodů je „Reebok’s Spartan Race“. Zde na vás čekají celkem tři rozdílné okruhy: „Spartan Sprint“, dále „Spartan Super“ a „Spartan Beast“. Suma sumárum tu je na 20 překážek k překonání, přičemž jeden každý běh tu je jinak dlouhý a rozložený. Vše je navrženo tak, aby maximálně vytížilo jak vaši mentální, tak i fyzickou stránku a postaralo se o skutečně nezapomenutelný zážitek, jenž vám vzpruží fyzičku jako nic jiného. Pro začátek je ovšem doporučený „Sprint“, jelikož je nejkratší…

Další závod je již 17. června 2017 a samozřejmě budou následovat další.

2. SAVAGE RACE

Není jistě vybaven a určen pro každého, ale nabízí zajímavou kombinaci mezi prací a zábavou. Okruh má pětadvacet překážek a cca devět kilometrů, jenž vás vezmou do pekla a zpět. Budete šplhat po překážkách ve vodě, sprintovat po tenké trubce, no zkrátka, tento okruh má vše a pak ještě něco navíc!

Další závod je i zde již 17. června 2017 + další záhy nato (na tento závod se dá natrénovat, viz příručka o závodu na jejich stránkách).

3. TOUGH MUDDER

A nyní něco pro skutečné tvrďáky – celá desítka rozdílných závodů, z nichž je většina přes 16 km dlouhá. Otestovat si zde tedy můžete jednak svoji fyzickou vytrvalost a v řadě druhé proklepne do detailu i vaši duši, protože vše je zde vytvořeno tak, aby to to do maximální míry ověřilo vaši psychiku a strach z výšek, ohně, bahna na těle, …

Další závod je i zde již 17. + 18. června 2017 + další záhy nato (klíčem k vyhrání je zde týmová práce a pokud budete dost tvrdí na to, jej úspěšně proběhnout, budete zařazeni do místní prestižní „Tough Mudder Legion).

4. CIVILIAN MILITARY COMBINE

Sníte-li již po nějaký čas o tom, že si osvědčíte svoje tělo a mysl na nějakém tom tradičnějším armádním okruhu, pak vaše kroky nemohou mířit nikam jinam, nežli na stránky „Civilian Military Combine“. Kurz znám též jako „CMC“ je jediným překážkovým okruhem, jenž disponuje speciálním místem zvaným „The PIT“ („Jáma“), což je prostor, kde se můžete připravit před závodem na celou akci a podržet tak svoji morálku i ducha na výši. Celý okruh sám má asi tak 6-8 km a disponuje pěknou dvacítkou oficiálních armádních překážek (šplhací zdi, balanční dřeva, …).

Další závod se zde koná 16. září 2017 (mimochodem, nemusíte projít tímto kurzem sami, protože CMC vám nabízí závod jak pro jednotlivce, tak i pro týmy).

5. THE ZOMBIE MUD RUN

A to nejšílenější na konec – jedná se samozřejmě přesně o to, co je ve jménu. Celý okruh je zpracován jako jakoby pětikilometrový běh a únik před zombiemi, přičemž překážky jsou zde jak přírodní, tak i umělé. Účastníci zde mimochodem dostanou na opasek tři praporky symbolizující tři hlavní lidské orgány (mozek, srdce, …). Pokud vám jej sní nějaký ten zombie, celkem logicky je po vás a končíte.

Další závod se zde koná 14. října 2017 (nejste zde agresorem, ale rychlým běžcem, pravidlo je zde totiž jediné – jakýkoliv kontakt se zombií = je po vás).

Zdroj: www.MensHealth.com

Read more

Local News