Po jakém typu alkoholu je nejhorší kocovina?

Share

Pokud se co chvíli dušujete, že „příště už ale opravdu nikdy nic!“, možná by bylo vhodné přeorientovat se na takový typ alkoholu, jaký způsobuje menší kocoviny?

Jistý průzkum na toto téma totiž odhalil, jaká z lihovin je skutečný ďáblův nektar a to doslova! Jak známo, nejhorší kocovina je něco jako první sex – nikdy na něj nezapomenete! Pokud tedy chcete zredukovat svoje negativní zážitky, jakému typu alkoholu byste se měli vyhnout?

Ať vás dlouho nenapínáme, oním strašným pachatelem nejhorších post-akčních zážitků je: tequilla! A je to potvrzené vědecky a statisticky, jelikož na toto téma proběhl průzkum na webu www.Addictions.com, kde se 2 148 lidí usneslo na tom, co ale opravdu raději nepít, pokud tedy nejste zrovna masochista…

Dotaz zde byl nanejvýše prostý: „Jaký typ alkoholu vám způsobuje nejhorší kocoviny vůbec?“ No a zde jsou výsledky: většina (i když ne absolutní) s 22,9 % zvolila tequillu, těsně na to následovala (přesto, poměrně těsně též) vodka s 21 %, víno s 17,02 %, whisky s 15,43 %, pivo s 10,47 %, rum s 8,14 %, gin s 2,96 % a skotská s 2,22 %.

A to ještě z nepříjemných / trapných zážitků není vše, dobrých 772 lidí ze 2 tisíc přiznalo, že se při pití odhalilo více, nežli by bylo zdrávo – a to většina po pivu (75,89 %), pak následovala vodka (35,10 %), víno s 24,11 %, tequilla s 22,86 %, rum s 20 %, whisky s 18,37 %, gin s 2,04 % a skotská s 1,63 %.

Cílem této akce samozřejmě bylo zdůraznit negativní vlivy pití na lidské zdraví, chování a vůbec vše okolo sociálního života dané osoby (tak kupříkladu, lehce opilí si vždy myslí, že jsou mnohem vtipnější, nežli tomu ve skutečnosti je). Ne snad, že by to bylo potřeba, jelikož vědecká i nevědecká pojednání na toto téma jsou poslední léta dost populární: již se ví, že pití více jak osmi piv týdně může huntovat vaše dlouhodobou paměť, i to, že pití trochy alkoholu denně z vás alkoholika neudělá, pokud vám ale alkohol v práci FAKT chybí, tak by to mělo být prvním varováním…

Je to sice úsměvné občas si trochu někde vyhodit z kopýtka a pak od svých známých (většinou postižených dost obdobným zážitkem) složitě zjišťovat, co jste kde dělali a nedělali + odkdy si již nic nepamatujete, nicméně kocovina je celkem logicky následkem a důkazem toho, že to s pitím (absolutně čehokoliv) aktuálně přeháníte. A žádný objem barových a hospodských moudrostí vás z toho rychleji nedostane, když pijete, musíte být připraveni prostě platit dvakrát – pití je prostě zvyšování nálady na dluh, které si organismus hned další den vybere i s úroky!

Zdroj + Foto: www.menshealth.com

Read more

Local News