Jaké to je pro tělo, když se používá běžná sůl jako náhrada veškeré kosmetiky?

Share

Je to ku podivu věcí, ale i ta nejprachobyčejnější sůl nám může pomoci vypadat lépe a cítit se mladšími.

Mořská krystalová sůl, to určitě není věc, kterou byste si měli nechat jen pro chodník, pizzu / jídlo obecně a některé z koktejlů. I když sůl lidé používají prakticky denně asi jen málokoho napadne, dát si ji na tělo. Věc se má ale tak, že pro to existuje nemálo velmi dobrých důvodů. Nakonec, solné koupele a očistné kůry či kosmetické přípravky jsou poslední dobou velký hit!

Takže, o čem to celé je? Ti, co ji používají se dušují, že je to právě sůl, s jejíž pomocí je možné snadno a přitom jemně oškrabat starou kůži, zajistit svěžest a celkově skvělý pocit po koupeli / masáži. A co je na tom nejlepší – není to jistě věc, na kterou byste potřebovali speciální podnik nebo maséra, není problém to vše zkusit i doma v rámci další vany / sprchy. Nuže, jak využít solí ve své hygieně a co od toho můžete očekávat?

1. Vaše tělo je ze stejné věci

Že je naše tělo tvořené většinou z 60-70 % vody, to ví každý školák, ale již ne každému je známo i to, že nejde o vodu čistou, ale ředěnou desítkami minerálů a látek ve specifickém poměru. A v nich hraje prim právě sůl. Tak například člověk při pocení sůl vylučuje (pokud na vás sedne nějaký hmyz, bývá to nezřídka právě kvůli ní). Suma sumárum, sůl máte ve svém těle, i kůži a potu. Jde tedy o velmi dobrou volbu pro jakékoliv očistné zákroky, jelikož má pH stejné jako tělo.

2. Sůl je bezpečný očistný nástroj jak pro vás, tak i poté pro přírodu

Sůl je sloučenina, které je všudypřítomná a je i na vaší kůži právě teď, takže nehrozí, že byste si s ní způsobili nějakou alergickou reakci (zase, pozor na oči samozřejmě). Navíc, je to zlatá střední cesta mezi „příliš hrubé na mytí“ a „hrubé na drhnutí tak akorát“.

Není náhoda, že byly v kosmetice zakázány v roce 2015 tzv. plastové mikro-kuličky, což byly malé plastové kuličky, jenž vás sice zcela dokonale vydrhly, ale skončily v rybách, které je často nerozchodily a bylo po nich (a kdo že to jí ryby taky? Ano, my!), takže jejich místo skvěle zastupuje právě hrubá sůl.

3. Sůl zapadne do vaší běžné rutiny

Pokud nepočítáme dalších pět minut obětovaných na více času stráveném ve sprše či v páře, používání solných přípravků nevyžaduje absolutně žádnou speciální práci. A kdo hledá náhradu za mýdlo s třiceti podezřelými chemikáliemi (zkuste si někdy schválně přečíst složení a vyhledat dané látky…), nemůže se solí sáhnout vedle.

Sůl prostě zaměníte za jiné mýdlo / gel / šampon, takže žádná velká tragédie se rozhodně nestane. Navíc, sůl je vhodná i před tím, když se chystáte nanést krém / zvlhčovač před holením. Kdo se věnuje plavání či body-buildingu tak by zase měl vědět, že právě masáž solí před vlastním holením zajistí rovnější a čistí povrch kůže a tedy i snadnější holení.

4. Veškeré ingredience jsou snadno dostupné

Kdo si vyrábí v domácí variantě ideálně zcela všechno, tak ho jistě potěší zjištění, že většina ingrediencí na výrobu vlastní solné lázně je běžně k mání v libovolné spíži: obvykle stačí něco olejnatého pro udržené všeho pospolu a do toho přidat sůl.

A proč vlastně sáhnout po mořské soli? Jelikož obsahuje kvanta vitamínů a stopových prvků a minerálů, jenž jsou pro vaše tělo i kůži nezbytné a zdravé. Není ani problém si vybrat sůl natolik jemnou či drsnou, jak moc to má někdo rád (upřímně řečeno, drhnout se jediným obrovským krystalem, to je rozhodně o zdraví…).

Nakonec, asi to znáte sami z dovolené – když se člověk projde po pláži na slaném vzduchu, cítí se jako znovuzrozený. Dnes a skutečně na doma je ovšem nejlepší sůl z Mrtvého moře…

5. Je to jistota, že vaše (veškerá!) kůže bude vypadat dobře…

Pomůže vám při holení, zbavit se staré kůže po celém těle, prohloubí oběh a pomůže kůži v udržení optimálního objemu vlhkosti.

Když už řešíte a používáte sůl na obličej, nezapomínejte, že máte i tělo k němu – a speciálně by to mělo platit dnes v době dusného horka s teplotami nad 25°C. Navíc, je to doba, kdy je důležité vypadat dobře pro obě pohlaví…

Zdroj + Foto: www.menshealth.com

Read more

Local News