Jaké nejúžasnější novinky nabízí Apple iPhone X?

Share

Společnost Apple v těchto dnech začíná nabízet do (před)prodejů svůj nejnovější hi-tech smartphone jménem Apple iPhone X (uvedení na trh se oficiálně dočkají ke 3. listopadu). A řada z klidí zajímajících se o chytré mobily obecně si asi řekne „Další a tak šíleně drahý? Co je na něm vlastně speciálního?“ Jak se sami vzápětí přesvědčíte sami, není toho málo, takže bez dlouhých řečí, okouzlí jimi právě a zrovna i vás?

1. Rozeznávání obličejů

Máte pocit, že Touch ID bylo super a úžasné? No, počkejte, až uvidíte v akci Facial ID! Právě tak se totiž jmenuje nová technologie Apple, jenž bere starý dobrý Touch ID o krok dále: nejdříve si u ní zaregistrujete svůj obličej jako „otevírací“ a pak lze daný kousek otevřít jen tehdy, když jej držíte vy. Apple k vytvoření, sejmutí a analýze obrázku využívá pokročilé procesorově akcelerované AI, takže se nemusíte bát ani po změně účesu apod. Přesto je vše prý bezpečnější, jak běžné heslo, obrázek rohovky nebo otisk prstu.

2. Bezdrátové nabíjení

Asi každý se již někdy nalézal v situaci, kdy na jeho smartphonu zbývalo jen pár procent z baterie, ale jeho nabíječka / kabel jako naschvál nebyl k nalezení. Toto se Apple rozhodl vyřešit jinou cestou, ale neméně pokročilou zdůrazňujeme, model Apple iPhone X totiž podporuje právě pro tyto případy bezdrátové dobíjení (i to je mimochodem důvod, proč má novinka keramická záda a ne kovová). Když ji jednou zkusíte, budete si hned říkat, jak jste jen mohli dosud vydržet bez ní a nezbláznit se?

3. Vylepšené kamery / aparáty

Jak průzračnost videa, tak i běžných fotek je naprosto úžasná a prakticky nic již nestojí jejich majitelům v cestě tomu, přestat nosit běžnou videokameru či digitální fotoaparát a zcela vše nahradit právě smartphony, které jsou (některé samozřejmě, ne všechny) co do kvality již na zcela dokonalé úrovni. Jinými slovy, i když doma zapomenete kameru nebo foťák, nic moc se nestanu, když máte ještě pořád v kapse podobně fotící smart…

4. Animované Animoji

Pakliže patříte do skupinky lidí, co přímo zbožňují emotikony, tak tímto si vás docela jistě novinka získá – předně, dají se z nich vytvářet jakési mini-klipy (tj. série emotikon) a za další, Apple iPhone X umí odečíst vaší náladu fotoaparátem při psaní SMS / MMS atd. a tu následně převede do Animoji a tu přiloží. Geniální a jednoduché!

5. Ostrý displej po celé ploše

Model Apple iPhone X se pyšní více jak 2 miliony pixelů na svém OLED displeji (technologie lepší jak LCD). Co to znamená? Vše bude ostřejší – od textu, až po fotky a co více, model má displej skutečně na milimetr od okraje k okraji, takže je na jeho těle využitá opravdu a zcela bez přehánění celá dostupná plocha.

Zdroj +Foto: www.menshealth.com

Read more

Local News