Jak přežít Velikonoce?

Share

Velikonoce jsou hodně podobné Vánocům. Všude spoustu jídla a pití. Dá se to vůbec zvládnout ve zdraví? Dáme vám užitečné tipy, jak si Velikonoce užít a přežít.

Řekněme si to na rovinu, Velikonoce jsou hlavně o tom:

zmrskat co nejvíc ženských prdelek

ožrat se

– sežrat co nejvíc z nabízených beránků, nádivek, bochánků, vánoček, …

Dřív to byla možná psina, ale s přibývajícím věkem jsou kocoviny stále horší a zotavování se náročnější. Navíc už to šupání stejně není, co to bývalo. Vaše původní parta se už rozpadla, z většiny borců jsou už tatíci, kteří se u každého panáku vymlouvají na to, že řídí.

Hodláte to letos vzít do vlastních rukou a Velikonocům dát tu správnou atmosféru? Fajn. Když ale dodržíte těchto pár tipů, budete po velikonočním pondělí v pohodě.

Takhle přežije Velikonoce ve zdraví

1. Vyčistit si střeva

Než nastane hodina H a den D, můžete svůj organismus na ten nápor trochu připravit. Vyčistit si střeva je dobrý nápad vždy, nejen před Velikonocemi. Je nám jasné, že pít teplou vodu a cpát se lněným semenem asi nikdo nebude, ale pít čistou vodu a dát si každý den menší procházku už snad takový problém není.

2. Dát si “béčko“

Vitamín B je dalším skvělým pomocníkem pro správné fungování organismu, navíc B komplex (pivovarské kvasnice) připraví játra na nálož tvrdého alkoholu.

Tip! Po každém panáku vypijte sklenici čisté vody. 

3. Vejce

Jezte jenom ty čerstvě obarvená, nejlépe domácí, nebo alespoň od slepic z podestýlky. Pokud za vyšupání dostanete obarvená kupovaná vejce, jejich konzumaci se vyhněte.

Čtěte také: Devět NAPROSTO šílených faktů o vejcích

Čtěte také: 7 důvodů, proč jíst vejce! Pomohou vašim břišním svalům

4. Čokoláda

Během Velikonoc se čokoláda dostane snad do každé domácnosti, bohužel ve většině případů jde o nechutné náhražky z palmáče. Když už budete mít tu smůlu a nekvalitní čokoládové vejce nebo zajíc se vám v košíčku objeví, pošlete tyto dobrůtky zase dál.

velikonoce-jak-prezit-1

5. Uzeniny

Opět preferujte domácí (třeba uzené), nebo kvalitní uzeniny s vysokým obsahem masa. Snadněji se tráví a lépe chutnají.

6. Méně a častěji

Základem přežití Velikonoc jsou malé a časté porce jídla. Dopřejte si vše domácí, ve zmíněné kvalitě a Velikonoce budou poměrně zdravými svátky.

Veselé Velikonoce vám přeje celá redakce a Miranda Kerr

Read more

Local News