Devět NAPROSTO šílených faktů o vejcích

Share

Vejce – celkem nenápadná součást snídaně, zkrátka bílek a žloutek ve skořápce, zásobárna bílkovin. Myslíte si, že vejce znáte? Přinášíme vám 9 šokujících faktů o vejcích!

Čas beztrestného šupání dámských prdelek je za pár dní tady, proč se tedy nedozvědět něco o vejcích, bez kterých by Velikonoce nebyly Velikonocemi.

Slepice chlapa nepotřebuje

Ať už slepice přizve na své lože kohouta, či nikoliv, vejce bude snášet tak jako tak. Snést jich dokonce může až 300 kusů za jeden rok! To je dobrá zpráva pro chlapy, kteří potřebují hodně bílkovin, ale ne pro slepice.

Po té dřině si přeci taky zaslouží trochu té zábavy!

Bacha na falešná vejce

U nás v Evropě jsme zvyklí na to falešné peníze, značkové oblečení a nepřekvapí nás ani falšování uměleckých děl, ale co by mohlo překvapit jsou falešná vejce. V Číně se prodej falešných vajec velmi rozmáhá, aby ne, když náklady na ně jsou o polovinu nižší než na vejce pravé.

snidane-menworld-2

Kuřecí ekvivalent mateřského mléka

To, že se fitness dříči cpou vajíčky od ráno do večera, má své opodstatnění. Vejce obsahuje veškeré důležité živiny, které lidské tělo potřebuje. Je proto skoro stejně tak výživné jako mateřské mléko (a pro dospělé i chutnější).

I na slepice útočí stres

Nikdo nedokáže dobře pracovat, když je unavený, slepice nejsou výjimkou. Pokud je v noci ruší hluk, začnou být vystresované a lehce se tak stane, že snáší vejce s příliš křehkou skořápkou, která se snáz rozbije.

Nejrychlejší omeleta na světě

Máte ráno málo času a velký hlad? Vaječná omleta se dá zvládnout za cca 30 vteřin! Alespoň Howard Helmer to zvládne!

Krvavé tajemství

Vejce a lidská krev mají mnohé společného, konkrétně jde o stejnou proteinovou strukturu. Pokud vám tedy při vaření dojdou vejce, lze jedno vejce nahradit 65 gramy krve a výsledek bude stejný.

To se hodí vědět, kdyby k vám na návštěvu zavítala tchyně, která vám krev pije tak jako tak!

Mražená vejce Amíků

V USA vajíčka skladují jinak než ve zbytku světa – ukládají je do mrazáku. Proč? Americký zákon nařizuje prodejcům vajec vejce umývat, tím však přijdou o ochranný povlak, který chrání před zkažením.

Požírač vajec

Kolik vajíček si dáváte k večeři? Joey Chestnut dokáže za 8 minut spořádat 141 vařených vajec.

Největší vejce

Že nejsou vejce stejně velká, toho si je vědom asi každý. To největší vejce “vyprdla“ stará kulhající slepice Harrieta, která snesla vejce s obvodem kolem středu 9,1 palců (běžně velké vejce má 5,5 palce).

Read more

Local News