Jak funguje seznámení za pomocí vaší DNA?

Share

Proč vůbec tato služba vznikla? Možná proto, že je stále více mužů sterilních (jedy v životním prostředí i jídle) a ženy nemají pro samu kariéru čas hledat ideál. Jsme prostě již natolik zoufalí, že v rámci nalezení druhé strany uděláme absolutně cokoliv.

I když to možná někoho šokuje, tak první věcí, co v této seznamce musíte udělat je nikoliv si vyplnit online profil (jak jste, předpokládáme, zvyklí odjinud), ale projet si pusu vatovým tamponem. Pakliže na vatičku předáte svoji DNA prostřednictvím vaty, odešlete ji do centrály do firmy Pheramor, kde se vaše DNA zanalyzuje a pak jsou vám zobrazeni ideální lidé (též logicky prošli stejným procesem) na základě vaší DNA. Jak se ukazuje, domácí testy DNA na nemoci rozjely trend, co je již trochu mimo zvladatelnost…

Podle slov Pheramoru mohou najít jedenáct genů, jenž jsou prokázány jako určující pro romantickou a sexuální atrakci. Pak prý je už jen otázka času vytvořit si zde profil a najít další podobně nakloněné osoby opačného pohlaví. To vše založené přísně na genetice.

Vše je to vlastně založené na studii (známé čichání k propoceným tričkům), která odhalila někdy v 90. letech minulého století, že ženy jsou více nakloněny takovým samcům, jenž měly v těchto 11 genech větší diverzitu, nežli ony samy. Jinými slovy, že se v této sféře protiklady opravu přitahují a to obvykle podvědomě, jelikož každý neustále produkuje svoji vůni, jenž mají laikové tendenci označovat za „feromonovou“.

Je faktem, že vědci jsou těmito geny souvisejícími s atraktivností posedlí již dlouhý čas. A i když rovněž i pozdější studie prokázaly, že ženy mohou vyčichat mezi muži genetickou diverzitu, nikdo ještě nebyl schopen prokázat a určit to velké „proč“ tomu tak (sakra!) je…

Někdo z vědců jde ovšem dokonce i tak daleko, že označuje veškeré feromony za pseudovědu, což by leckdo mohl vidět jako jasný důkaz toho, že to nefunguje (a ani nebude fungovat) ani v tomto případě.

Nakonec, můžete se podívat při hodnocení fenoménu „protiklady se přitahují“ i okolo sebe. Jak často se tento typ seznámení a vztahu odehrál okolo vás a jak často měl potenicálně (ne)úspěch?

Ale zpět k Pheramoru – spolu se sadou na testování DNA si firma Pheramor sesynchronizuje i účty uživatel na sociálních médiích (pro ještě více robustnější osobnostní profil). A když detekuje skóre, rozmaže fotku, aby se uživatel soustředil přísně a výhradně na kompatibilitu (myšleno výši jejího skóre) a ne na vzhled, jako to lidé mají tendenci dělat jinde. Cena dělá 19,99 USD za aktivaci a sadu + dalších 10 USD měsíčně + slibují držet váš DNA vzorek bezpečně.

Firma Pheramor mimochodem zahájila svoji činnost v Houstonu minulý měsíc, ale chystá se na expanzi, kšefty jí tedy podle všeho nechybí…

Zdroj: www.menshealth.com

Read more

Local News