Přejeme dobrou chuť, pokud zrovna něco pojídáte. Neplivejte si to kdyžtak na monitor…

Vyzina: látka z měchýřů

Odkud je: Jde o látku, která se získává ze sušených měchýřů jeseterových ryb.

Kde se používá: Funguje jako čiřidlo při výrobě kvasných nápojů.

Víte, proč máte po pivu neustále plný měchýř? Protože měchýře pijete!

Syřidlo: Nachází se v žaludku telete

Odkud je: Ze žaludků malých telátek.

Kde se používá: Třeba při výrobě sýrů.

Víte, že i když jíte v rámci vegetariánství jenom sýry, i tak se podílíte na zabíjení telat?

Karmín: barvivo z vysušených těl hmyzu

Odkud je: Červené barvivo se získává z těl několika druhů hmyzu, které se povaří a vysuší a pak putuje do oblíbených pochoutek dětí i dospělých.

Kde se používá: Rozmixované brouky najdete třeba v jahodovém pribináčkovi, lentilkách i kuřecích párcích.

V podstatě vše, co je červené obsahuje barvivo z hmyzu.