Deodorační ramínko nejen pro sportovce – Aneb co to sakra je a proč po tom toužit?

Share

Na světě asi není moc mužů, jenž by naprosto ryzím a upřímným způsobem nesnášeli praní prádla ve všech jeho formách – přebírání hadříků, praní, žehlení, … To nejsou činnosti, o nichž by se gentlemani bavili ve svých klubech a hospodách. Ale jak se zdá, technika opět ukazuje, že je na výši a může vás před touto činností spasit!

Přirozenou součástí lidského vývoje je lidská lenost – ta člověka přiměla vymyslet nástroje jako je kosa (aby se nemusel pořád hrbit) a sekera (oproti pěstnímu klínu pětkrát rychlejší) až třeba po sekačku s posedem a pojezdem (nápad to je jistě chvályhodný, zase upřímně řečeno, moderní člověk sedí až moc a začíná to být na jeho civilizaci vidět…). A součástí lenosti je i touha věci dělat snazším způsobem a více efektivněji. Asi každý dá přednost společnosti přítel před praním, takže proč se bránit vynálezu, co to může umožnit, že ano?

Společnost Panasonic v těchto dnech představila neobvyklý kousek techniky zvaný „deodorační ramínko“. A vše nasvědčuje tomu, že je to stran odkládání praní, co to jen jde, asi vaše nejlepší sázka…

Stejně jako všelijaké tašky pro sportovce s „uvolňovači“ vůní, i deodorační ramínko funguje na dost podobném principu – likviduje nežádoucí lidské zápachy a pachy. To samozřejmě znamená, že nejsou potřeba takové objemy deodorantů a prášků na praní. Asi každý, kdo chodí do posilovny denně tak ví, jak rychle je bez čistých věcí. Když do své výbavy přidáte ale podobné ramínko, tak můžete celý týden nosit věc jedinou, během týdne ji osvěžit na ramínku a pak po týdnu máte špinavou věc jedinou namísto kompletní výbavy.

Technologické tajemství za deodoračním ramínkem je vlastně poměrně prostá záležitost: jde o tzv. „nanoe“ technologii, jenž využívá elektrifikovaných mikroskopických částí vody k cirkulaci a tím i osvěžení vašich šatů. Díky ramínku tak jde udržet menší objem věcí čerstvý a svěží po celý týden. Mimochodem, poradí si i se skvrnami od tabáku a grilovaného masa.

Deodorační ramínko má pro své zákazníky v záloze dva operační režimy. Jednak je to normální pětihodinový mód, který je nezbytný k plné deodorizaci vašich šatů. A dále tu je verze sedmihodinová, jenž se zase o to snáze porve s hůře odstranitelnými pachy. Zařízení se prý pochlubí i vlastním pouzdrem/obalem na šaty.

A kdy bude tato zajímavost na trhu? Deodorační ramínko se dle tiskového oznámení objeví na trhu 1. září letošního roku a bude stát cca 180 USD. Má to ale jeden zádrhel – budete si jej muset patrně objednat zpočátku z Japonska. Ale pozor, i sami jeho tvůrci velmi důrazně zdůrazňují, že to není trvalá náhrada za pračku, sušičku a žehličku!

Zdroj + Foto: www.menshealth.com

Read more

Local News