CES 2018: Chytré hi-tech boty se zpětnou bezdrátovou odezvou

Share

Na akci CES 2018 (Veletrh Spotřebitelské Elektroniky) toho obvykle bývá k vidění neuvěřitelná spousta a ani letošní CES 2018 nebyl výjimkou – ke spatření zde totiž mimo jiné byly i tyto neuvěřitelné běžecké boty.

CES je zkrátka místem, kde se jednou za rok ty největší esa (myšleno firmy) ve spotřební elektronice (a obecně veškerých dnes tak populárních e-gadgetů, software, mobilních platforem, …), která se zde pochlubí, nám, běžným zákazníkům, s další řádkou překvapivých hi-tech produktů, často jako ze sci-fi filmu. A za roli v něm by se jistojistě nemusela stydět ani společnost Under Armour, které převedla inovativní boty, jenž slibují jednou provždy změnit váš běžecký život!

Nejnovější záležitost Under Armouru nese jméno „HOVR“ a jde o produkt, co byl právě inkarnován do své třetí generace. Chytrá bota je tedy skutečně koncept, jenž v sobě sdružuje jednak vlastní užitkový design a konstrukci, to vše se ale spárováno s technikou, jenž vám umožní přestat vše sledovat s výpočetní sondou někde na ruce, pásku nebo stehně, ale pěkně rovnou botou samotnou.

I sám šéf Under Armour pan Jim Mollica naznačil, že myšlenkový pochod zákazníka byl vždy nejprve v podobě věty: „Proč ten senzor nemůže být uvnitř?“ Po více jak dvou letech vývoje se Under Armour ukázala s HOVR, která sestává ze dvou typů: HOVR Phantom a HOVR Sonic. Oba modely jsou ale velmi, velmi promyšlené… Zaměřují se dokonce na design a výkon první a na sledování dat až v druhé řadě a později. A to proč? Jelikož jaký smysl mají chytré boty, když v nich nechcete hned i běhat, protože je to po čertech povedená a nekompromisní záležitost?

Under Armour též jmenovitě uvedla, že jí jde o to, aby s produkty řady HOVR „vytvořila věc pro atlety, která není neohrabaná“ a „přitom stále sociálně integrovaná, specifická a efektivní“. Obě boty mají tzv. HOVR systém, což je tlumící struktura se super-jemným pocitem, přesto ale nijak neztrácející na své odezvě po stlačení. Rychlejší návrat materiálu zpět je i zárukou, že běžec zvládne údajně i rychlejší zatáčky a absorbovat lépe šokové nárazy do kostí nohy. Ani rozdílně kvalitní cesta tedy s nimi nic neudělá. 3D vymodelovaná pěna v podpatku a střední části je zase uspořádána tak, aby dodala noze totální komfort a přesto nijak nerezignovala na bezpečí.

Model HOVR Phantom bude tím luxusnějším z dvojice, což značí, že jeho horní část bude z 3D vymodelovaného materiálu známého jako „Chamois“ (ano, to je ta věc, do které se oblékají borci, co jedou Tour de France). HOVR Sonic se zase zaměřuje více na rychlost svojí konstrukcí a uspořádáním. Nabízí o chlup lepší podporu nohy, přesto ale neobětujete s ní prodyšnost ani měkkost.
Novinky HOVR Phantom a Sonic budou veřejně v prodeji od 1. února a to za ceny od 100 USD za nepřipojený pár a 110 USD za připojený. Co se týče Phantoma, tak ten si zase řekne o 130 USD při nepřipojené a o 140 USD při připojené verzi.

Zdroj + Foto: www.menshealth.com

Read more

Local News