Co byste měli vědět o Google Pixel 2 a Pixel 2 XL?

Share

Není to tak dlouho, co nám Apple oznámil svůj desetiletý výroční model iPhone X a již tu máme i novinky Google, jenž samozřejmě vrací úder a to s modely Google Pixel 2 a Google Pixel 2 XL.

První Google Pixel se zde objevil v říjnu 2016 a na trhu si vedl velmi dobře. Jelikož dnes ale Apple a Samsung kontrolují 40 % mobilního trhu se smartphony, vnucuje se otázka, zda to bude právě Google Pixel 2 (XL), kdo prolomí ledy?

Pokud tuto dedukci založíme na všem, co nám o něm zatím Google řeklo, má šance jistě mimořádně dobré. Model je to vysoce funkční a pokročilý, Google našel nemálo cest, jak operaci s ním zkvalitnit. Takže, co byste o tomto zařízení měli vědět?

Google Pixel 2 lze již před-objednat a nechat si ho zaslat k 19. říjnu. Pixel 2 může být černý, bílý, modrý a v 64 GB verzi přijde na 649 USD, no a se 128 GB zase na 749 USD. Stejně jako u iPhonu 7 a Plus, i větší bratr u Google Pixelu 2 je totéž, ale s větším displejem.

Pokud Pixel 2 stisknete pevně ve spodní části, spustí se Google Assistant, jenž rázem začne reagovat a odečítat váš hlas.

Bohužel, stejně jako na idiotském trendu založeném Applem již od iPhonů 7, ani zde nenajdete sluchátkový jack. A i Google tento geniální trend následuje. A i ono k němu prodává a vydává vlastní brandované špunty do uší – Pixel Buds.

A když jsme tak u špuntů. Ty umí jeden slušný trik. Mají vestavěný Google Translate. Stačí říct: „Help me speak Czech“ (netušíme zatím z testu, jak kvalitně ovládá jiné řeči než ENG) a rázem vám spustí Goole Translate a přeloží cokoliv napsaného cizincem na displej do češtiny do sluchátek. Vy pak odpovíte tak, že podržíte tlačítko na Pixel Buds a hovoříte zase ve svém jazyce – přeloží se, ukáže na displeji a přehraje na mobilu cizinci atd. atd.

Aparát je zde výborný. Rozlišení je 12 Mpix a vede si jaksi podezřele perfektně za všech světelných situací. Kupříkladu takový automatický portrétový režim rozmaže okolí a zjemní obličej třeba + ořeže vše jen na vás.

Funkce Google Motion Photos je dost podobná Apple Live Photos. Zároveň se dá uložit fotka + třísekundové video. Dáte tak fotce lepší kontext, což probíhá automaticky pro každou fotku, čímž vznikne poměrně kvalitní zacyklené video.

Kamera umí dávat všem multimédiím i „nálepky“ upravené reality. Od charakterů inspirovaných jídlem (pro děti) až po uniklá monstra ze Stranger Things. Tyto 3D animace se dají zasadit přímo do libovolných fotek a videí.

S ohledem na fakt, jak důležitá je zde kamera, je zřejmé, že ji asi uživatelé budou používat a to hodně. Zajímavě proto určitě působí, že zatímco cloudové úložiště Apple je free jen do 5 GB, majitelé Google Pixel 2 (XL) ho mají neomezené. Pokud je to pro vás důležitá funkce, tak samozřejmě není co řešit… Jen pozor na naše milované FUPy u mobilů!

Zdroj + Foto: www.engadget.com

Read more

Local News