3 důvody, proč jsou extrémní sporty zdraví prospěšné!

Share

Víte, co dělá opravdového chlapa chlapem? Zaprvé je to obsah trenek a za druhé nutkavá potřeba riskovat. A kdy jindy balancuje muž na hranici nebezpečí více, než zavěšený na laně stovky metrů nad zemí, v sevření dravé řeky nebo na kraji mrakodrapu.

Ženy riskují hlavně v postelích svých milenců, ale muži, ti se seberealizují v extrémních sportech. Překonávání osobních limitů je přece vzrušující více než i samotný sex!

Extrémní sporty spojují vše, po čem muži touží – risk, nebezpečí, zvýšený adrenalin v krvi.

Štěstí a euforie na dosah

Poku se rozhodnete pro nějaký ten odvážný kousek, pocítíte záplavu štěstí, adrenalinu, pýchy, dopaminu a endorfinů. Stav maximální euforie vám vydrží po mnoho dní.

Nejen chemické procesy vašeho těla vás udělají šťastnějšími, změnu k lepšímu pocítíte i ve svém osobním a profesním životě. 

Vyšší sebevědomí

Abyste ve svém životě uspěli, nestačí si jen nastudovat ty hromady skript a sbírat tituly. Důležité je vědět, jak na to, věřit v sebe sama a být ochoten se učit.

Výzkumy dokázaly, že lidé provozující extrémní sporty se méně bojí rizika, jsou otevřenější všem možnostem a tím se tak stávají celkově úspěšnějšími lidmi.

S každou novou zkušeností s extrémními sportovními zážitky si budete více věřit

extremni-sporty-1

Běžné extrémní sporty se pro některé šílence staly ”too mainstream”, proto se vymýšlejí stále nové extrémní aktivity. Příkladem je sopečný surfing (spouštění se do aktivní sopky po hořící lávě). Foto: Pinterest

Překonání osobních limitů

Až si skočíte z mostu, sjedete divokou řeku nebo se proletíte s padákem na zádech, budete jiný člověk. Tím, že posunete své hranice strachu, psychicky se stanete odolnějšími, připravenými na cokoliv dalšího.

Nic vás už jen tak “nezboří“.

Spálit kalorie

Věděli jste, že hodina skateboardingu vám spálí až 500 kalorií? Adrenalinové sporty vás naučí perfektně udržovat rovnováhu, udělají vaše tělo ohebnější a také toho více vydržíte.

Read more

Local News