11 důvodů, proč (ne)chodit v teniskách adidas Superstar

Share

Tenisky nosí skoro všichni – my, vy i oni. Vybíráme si je podle značky, kvality a materiálu. Nakonec každý z nás chce chodit v hezkých botách. Při výběru tenisek pak kromě ceny hrají důležitou roli i klady a zápory daných tenisek.

V tomto článku si právě takové „pro a proti“ povíme. Nebudeme mluvit o Converskách, Jordanech ani Vanskách. Jak název napovídá, nyní se zaměříme na boty adidas Superstar. Sami uvidíte, jak v naší laboratoři obstály boty, které po světě kráčí již pět desítek let. Za tu dobu si stihly najít své zastánce i odpůrce. Na jakou stranu se přidáte vy?

Klady bot adidas Superstar

Není možné, aby boty, které si lidé kupují přes 50 let neměly žádné výhody. Našli jsme jich dokonce hned osm.

  1. Mají letitou historii

To, že je něco staré, neznamená, že je to na už na odpis. Tenisky adidas Superstar patří mezi ,,staré“ značky. Díky jejich historii ale naopak víte, že jde o nadčasové tenisky, které se vždy nosily a nosit asi i budou. Též historie tenisek, datovaná k roku 1969, naznačuje něco o jejich kvalitě. Lidé by si celá léta nekupovali něco, co za to nestojí. Celou historii bot adidas Superstar si můžete pročíst zde.

  1. Pyšní se silným brandem

Mezi hlavní ,,pro“ patří i brand značky. Když se řekne ,,adidas Superstar“, každý si hned něco vybaví. Boty sice prošly mnoha proměnami, podle toho jak se měnila doba, to je ale jen důkaz toho, že návrháři tenisek adidas Superstar nezůstávají pozadu a jdou s dobou. Tenisky adidas Superstar si do dnešní doby zachovávají svůj ,,old-schoolový“ styl a nesou se tak v duchu 80. let.

  1. Jsou stále originální

Každý z nás chce být originál. Tenisky adidas Superstar si svou originalitu vytvořily a drží si jí dodnes. Díky tomu každý jednoduše pozná, že máte na noze právě tenisky adidas Superstar. Nejtypičtějším znakem pro tyto boty je gumová kulatá špička ,,shell toe“. Samozřejmě nechybí ani tři postranní pruhy a logo adidas Originals jazyku bot.

  1. Vychází nové a nové „cool“ designy

Máte-li obavy, že nepůjdete s dobou, tak na to u tenisek adidas Superstar rychle zapomeňte. Přeskočme statistiky o tom, kolik bot adidas Superstar se ročně prodá a porozhlédněte se kolem sebe. Uvidíte, že se nosí. Tenisky adidas Superstar prošly různými érami, podle toho jak se měnila doba – z počátku šlo o boty pro basketbalisty, později přišla hip-hopová éra a nakonec ,,skejtová“. V současnosti existuje spoustu modelů různých stylů – od těch extravagantních barevných bot, až po ty elegantnější. Každá novinka s sebou nese styl aktuálních trendů – barvy, vzory, ale i použitý materiál.

  1. Jsou praktické

Mezi hlavní klady patří hlavně i praktičnost. Nejde jen o brand značky a o to jak dlouho jsou na trhu. Při kupování bot každého zajímá to, kam je unosí. Tenisky adidas Superstar se řadí mezi ty, které unosíte kamkoli. Záleží samozřejmě na modelu, který si vyberete. Pokud ale kupujete ,,klasiku“ v decentnějších barvách, je možné v nich navštívit nejedu společenskou událost.

  1. Pohodlně se v nich chodí i sportuje

Nikdo by nechodil v teniskách, které nejsou pohodlné. Z předchozích bodů už samo vyplývá, že v těchto teniskách chodí více než dost lidí. Každá řada z kolekcí bot adidas Superstar je trochu odlišná. Všeobecně jde ale o pevnou obuv, ve které vaše noha nebude klouzat, ale ani si neoderete paty. Vybrané modely obsahují dokonce i ortopedické vložky pro zdravou chůzi.

  1. Mají levnější i dražší modely

Co si budeme povídat, každý z nás má rozpočet na boty jiný. Někdo za boty nerad utrácí a stačí mu neznačkové tenisky za pětistovku. Jiný si za kvalitu rád připlatí. Kvalita a cena jdou ruku v ruce a u značky adidas Superstar je tento poměr vyvážený. Ceny se pohybují od tisíce do třech tisíc korun. Věřím, že na botách bychom neměli šetřit, protože nohy jsou nejvíce namáhané a záleží na tom, v čem chodíte. U tenisek adidas Superstar navíc nejde o tak závratné částky, aby si je nemohli dovolit i ,,obyčejní smrtelníci“.

  1. Neslušně dlouhá životnost

Posledním ,,plusem“ je bezesporu životnost bot. Na boty máte klasicky dva roky záruku. Ovšem známe to každý, ne vždy boty vydrží celé dva roky. U tenisek adidas Superstar se můžete prochodit i do dalších let po záruce. Jsou to pevné tenisky s gumovou podrážkou a špičkou, tudíž něco vydrží.

Zápory tenisek adidas Superstar

Jako vše, i tyto tenisky mají své nevýhody. Některé z nich možná znáte nebo vám vyplývají z bodů uvedených výše. Pojďme se na ně podívat …

  1. Může v nich být horko

Pevná teniska s gumovou podrážkou a špičkou je sice super, ale jak v takových botách asi je v létě? Někdy je v nich zkrátka vedro… Navíc nejčastější materiál boty je koženkový, což tomu jen přilívá olej do ohně. Pokud si nekoupíte model z textilového materiálu (adidas Superstar Primeknit), budete s tím muset počítat.

  1. Koženkový materiál je těžší na údržbu (zvlášť v zimě)

Samozřejmě existuje impregnace na obuv, ale málokdo ji používá. Bohužel koženkový materiál není ještě natolik vyvinut, aby přežil kombinaci sněhu, vody a soli. V zimě vám tedy mohou tenisky popraskat. A na to se záruka nestahuje.

  1. Nebudete sami, kdo má na ulici Superstary

I když jde o značku, která je na trhu 50 let, je stále trendem. To jsme řadili mezi klady. Patří to ovšem i mezi zápory. Nečekejte, že nikoho v ,,Superstárech“ nepotkáte. Naopak se na ulici můžete denně střetnout s mnoha lidmi, kteří je na sobě budou mít. Nečekejte tedy, že nějak překvapíte. Možná tak novým modelem, ale určitě ne značkou bot.

Shrnutí

Adidas Superstar vám dopřejí pohodlí pevných bot a nabídnou rozmanitý výběr modelů. Tenisky ocení (nejen) milovníci osmdesátých let, ale také lidé, kteří dokáží ocenit tradiční módu sneakers.

Díky třem pruhům a gumové špičce, pak vaše okolí na první pohled pozná, že na sobě máte právě Superstary. Na druhou stranu nebudete na ulici jediní, kdo tyhle krásky nosí. Bot si budou vážit zejména ti lidé, kteří mají jedny boty na všechny příležitosti, jelikož toho tyto botky vydrží opravdu dost.

Boty adidas Superstar mají své výhody i nevýhody. Rozhodně to nejsou boty, které vytáhnete na maraton. Na druhou stranu, pokud jdete do města, na párty nebo do kanclu, se Superstary pravděpodobně nesáhnete vedle. Jak si stojí s číslováním, vzhledem či pohodlím? A co historie bot či v jakých eshopech jsou nyní dostupné? To vám zodpoví recenze na SvětSneakers.cz.

Read more

Local News