Nejčastější chyby u profilových fotek, jenž vám zabrání získat další práci

Share

Je vcelku jedno, zda se jedná o Facebook, LinkdIn, Instagram nebo jiný právě rostoucí na popularitě online sociální hit, lidé verbující skrze HR sekci hledají online vaše fotky. A když je jednou najdou, jsou velmi kritičtí k jejich hodnocení…

Moderní doba hovoří jasně – potřebujete seriozní podobenku na vaše životopisné resumé a v rámci vaší prezentace online. Dodá vám na lidskosti, odliší vás i váš profil od anonymních botů a zkrátka, pomůže vám v profesionálním životě. Jenomže, jak takovou fotku nezpackat nebo ji zkrátka zpracovat tak, aby způsobila více radosti než katastrof?

Chyba 1. Nemáte dobrou profilovou fotku

Vaše profilová fotka je základním kamenem vaší osobní prezentace a „značky“. Pokud tedy nějakou kvalitní nemáte, můžete se vsadit, že lidi z osobnostní sekce vás již hledají v Gooogle Pictures a to, co najdou, by je rozhodně nemělo příliš vyděsit.

Chyba 2. Jste špatně oblečeni

Když třeba nenosíte kravatu běžně do práce, tak ji nenoste ani na fotce. Držte na ní svoji vizáž rovněž jednoduchou, tj. žádné cirkusové barvy, fluorescentní věci/trička, nedejbože něco příliš vybočujícího z normálních zvyklostí (třeba mít na tričku nápis „Zde otevřít!“ sice známí v baru ocení, ale pracovně je to již jednoznačně „za“).

Držte se rovněž od všelijakých aplikací typu FaceTune a obdobných moderních vymožeností. Ty nezlepší dojem z vás, naopak, budete vypadat jako novodobý Frankenstein nebo jako osoba se zpackanou plastikou či dokonce ta, jenž usnula v „solárku“…

Chyba 3. Váš výraz je mimo

Jedna z nejčastějších chyb je špatný výraz. Úsměv od ucha k uchu je povolený maximálně u šéfa dětského tábora vy určitě nic nepokazíte s úsměvem sice upřímným, zato však zcela decentním. Ani fotka bez výrazu není košer – když vypadáte „prázdně“ a bezvýrazně na fotce, totéž si i o vás budou ostatní myslet.

Chyba 4. Vaše fotka je tak stará jako Polaroid sám

Fotky v profilech nestárnou jako víno. Jen proto, že máte perfektní fotku z roku 2002, neznamená to, že by neměla být aktuální nebo že byste měli nechat projít nějaké starší módní záležitosti.

Je obecně zažitým pravidlem, aktualizovat svoji podobenku asi tak každé dva roky. A samozřejmě, kdykoliv nějak radikálně měníte vzhled.

Když lidi z HR zavětří, že je fotka stará, okamžitě se jim v hlavě vyrojí spojení typu „jeho ustrnulost v čase + fakt, že, působí tak, jako že má nejlepší za sebou, se nehodí k našemu nadčasovému podniku ženoucímu se vpřed“.

Chyba 5. Vaše fotka má špatné světlo nebo pozadí

Chcete, aby se lidé dívali na vás, ne tisíc věcí okolo a za vámi. Rozumné pozadí je zkrátka základ – taky by vás jistě nenapadlo poslat životopis v PDF s pozadím jakoby v barevné koláži, že ano?

Je důležité vypadat seriozně a profesionálně. A ne, jen nadšení a vybavení v této věci bývá často málo – ani ten nejlepší kámoš se zrcadlovkou nic neudělá se skutečně profi osvětlením…

Zdroj + Foto: Menshealth.com

Read more

Local News