Holení břitvou – Shoďte plnovous stylově

Share

Je vám ve vašem dlouho pěstovaném plnovousu horko? Letní sestřih si zaslouží nejen vaše vlasy, ale i vousy. Není třeba to nijak přehánět, ale aby měl výsledný vzhled styl, je třeba na pomoc vzít břitvu.

Proč se holit břitvou? Protože některé věci se vyplatí dělat postaru!

Moderní gentlemani se stále více zajímají o holení břitvou, u níž není dokonalé holení žádný reklamní “kec“, nýbrž realita. Tvář jako dětskou prdelku nebo drobné detaily lépe jak s břitvou neuděláte! V případě, že se vám nechce platit za kvalitní oholení v salónu (okolo 500,-), můžete to zvládnout i doma za pomoci holícího mýdla, štětky z jezevčí srsti a skutečně ostré břitvy.

Klasické holení může být rituálem, chce to však čas, pevnou ruku a kvalitní prostředky. 

Jak na holení břitvou?

Změkčit!

Ještě než se pustíte do prvních, zprvu rozpačitých tahů, je nutné pokožku na tváři ošetřit a vousy změkčit. K tomu se používá mýdlo, které se na vousy nanese a rovnoměrně rozetře. Celou tvář si pak zabalte do horkého froté ručníku. Použít však můžete i speciální olejíček pro ošetření pleti a změkčení vousů.

Při holení břitvou platí, čím měkčí vousy, tím snadnější to bude!

holeni-britvou-1Napěnit!

Napěnění mýdla může být zpočátku boj, ale vše je jen o trpělivosti a použití kvalitní štětky – nejen na napěnění, ale také nanesení. Pamatujte, že stačí použít malé množství mýdla a dostatek horké vody. Mýdlová pěna musí být vlhká, aby se do vousů dobře dostala a změkčila je.

Jak používat štětku na holení? 

Obecně nejlepší štětky jsou ze srsti jezevce. Kvalitních značek, které takové štětky prodávají, je spousta. Při nákupu si zaměřte na střední velikost, která vám jako začátečníkům bude vyhovovat nejvíce.

Za pomoci štětky naneste mýdlo na vousy a krouživými pohyby začněte tvořit pěnu. Nedaří-li se to, namočte štětku lehce do vody. Pěnu rozmydlete všude, kde hodláte vousy “shodit“.

Po vytvoření dostatečně vlhké a husté pěny můžete začít se samotným holením břitvou.

Omrzel vás vzhled lumbersexuála? Pár pevných tahů břitvou a nová image je na světě!

Holit!

Holte po malých částech. Ruku mějte pevnou, klidnou a zároveň plnou citu. Na práci se soustřeďte, nenechte se rušit. První tahy nebudou stát za nic, ale po chvilce už budete vědět, jak na to. Správně provedené oholení břitvou vydrží až 10 dnů.

Zvláště při učení se manipulace s břitvou může dojít k pořezání. Důvodem nemusí být vaše nešikovnost, ale vyvrácený vous nebo stržený pupínek. K zastavení děsivě vyhlížejícího, přesto jen povrchového krvácení, použijte kamenec, drobnou ranku jím několikrát přejeďte a nechte zaschnout.

Preferujete klasické Machy? Pak si přečtěte 8 tipů správného holení

Table of contents

Read more

Local News