Jaké styly účesů vám padnou?

Share

Dříve měli muži mnohem méně práce s vlasy než ženy. V poslední době se to však říci nedá. Dnes si již i muži mohou hrát s různými styly, které udávají hvězdy. Kolikrát tráví před zrcadlem déle času, než jejich partnerky. Posuďte sami, každý speciální účes přeci potřebuje svůj čas. A každý muž chce ukázat své přednosti.

Dlouhé vlasy

Do kategorie pánských účesů spadají i vlasy dlouhé. Ty však v posledních letech nejsou zrovna trendy. Sice nejsou příliš náročné na úpravu, ale také v nich nikdo moc nezazáří.

Ofina

Nejnovějším módním hitem je delší ofina. Prodloužená ofina na vrchu hlavy po boku s krátkými vlasy již není problémem a to po několik sezón. Tento styl účesu je velice pružný – dá se vytvářet mnoho variant účesu. Záleží pouze na kreativitě. Nejčastěji se tento účes nosí směrem nahoru, ale není problém nechat to dole a ponechat přirozeným vlnám.

Emo a scene

Toto jsou dva podobné styly účesu. Emo styl každý zná – je to sestřih polodlouhých vlasů, který se vyznačuje natupírováním a patkou nebo ofinou, která zakrývá polovinu obličeje. Vlasy se nosí rovné a v tmavých barvách. Scene se vyvaruje ofině a tmavým odstínům. Důležitá je barevnost, různé sestřihy a odkrytý obličej.

Dredy

Jednou z možností jak upravit dlouhé vlasy jsou dredy. Je to styl zacuchaných vlasů, který při troše snahy může vypadat i sexy. Je nutné sledovat jejich růst a pravidelně vylezlé pramínky „zaháčkovávat“. Pokud se rozhodnete dredy už více nenosit, je možné je buď rozplést, nebo se jednoduše nechat oholit.

Krátké vlasy

Pro muže sportovce je důležitá pohodlnost, takže většinou nechají své vlasy krátké. Nemají s tím tedy tolik práce a mohou se příjemněji „dřít“ v posilovně či na hřišti. Později stačí jen decentně upravit.

Rozcuch

Jeden z nejoblíbenějších účesů je rozcuch. Není to příliš náročný účes a může prakticky vypadat každý den jinak. Záleží, jak se vám zrovna povede. Pomocí stylingových přípravků lze tohoto účesu dosáhnout téměř z každého střihu.

V dnešní době není pro muže žádnou ostudou vlasy si vyfénovat či vyžehlit žehličkou na vlasy. Začíná se dokonce používat i kulma pro navlněný look. K úpravám se využívá stylingových gelů, vosků, laků i tužidel.

Babské rady a fígle

Šedivění – pro starší muže, kteří mají strach ze šedivých vlasů je tu jako rada používání jablečného octu. Pravidelně vtírat.

Mastné vlasy – pro ty, co trpí přemašťováním vlasů, je doporučená šťáva ze dvou čerstvých citronů. Vlasy je vhodné rozčesat a citronovou šťávu vmasírovat alespoň do poloviny délky vlasů.

Lesk a lupy – o zářivý a oslnivý lesk vlasů se dokáže postarat výluh z kopřivy. Stačí připravit podobně jako čaj a vlasy po umytí propláchnout. Bonusem je i odstranění lupů!

Suché a lámavé vlasy – domácí maska se připraví tak, že se smíchá 1 vejce s medem a přidá se lžička olivového oleje. Nechá se působit alespoň půl hodiny. Vlasy se pak umyjí klasickým šamponem na vlasy.

Najděte svůj styl – Pánské střihy pro váš tvar obličeje

Read more

Local News