Drobnost, díky které budete ženám připadat o čtvrtinu atraktivnější

Share

Špatná zpráva je, že jsme trochu přeháněli a zaokrouhlovali – ono jde vlastně absolutně přesně o hodnotu 23,8 %. Zase na druhou stranu, dobrá zpráva naopak je, že ženám budete připadat ještě i více důvěryhodný a inteligentní…

Jestliže se někam fotíte právě či plánujete „nahodit profil“ na internetovou seznamku, možná neuškodí, když pro dnešek jednou trochu změníte kulisy. Jak zjistil web My Petsies (či spíše, jak vyplynulo z jedné místní rešerše a průzkumu mezi lidmi), stačí, když držíte štěně (ono to možná funguje i u dalších zvířat…) a jste rázem pro ženy o skoro 24 % atraktivnější.

V rámci testu bylo proklepnuto přesně na jeden tisíc místních lidí (to je statisticky jak známo perfektně vypovídající počet), jimž bylo rozdána hromada fotek lidí se psy a kočkami v náručí. No a pak byli požádání, aby lidi na snímcích zhodnotili, jak na ně působí.

Konkrétně ženy viděly muže jako o 13,4 % atraktivnější, když drželi štěně a o velmi pěkných, ba úžasných 23,8 % více sexy v téže poloze. Mimochodem, žádné obavy, stejný efekt přetrvá i tehdy, když vás mazlíček vyroste: držení malých, obřích či středních psích miláčků test nijak neovlivnilo – pořád tu byl výrazný pozitivní vliv.

Ba co více, ženy vnímali decentní muže se psy jako více důvěryhodné a inteligentní.

To by celé mimochodem docela sedělo i do výzkumů a dost podobných výsledků, jakých bylo dosaženo pro změnu v jiné studii v Izraeli – ženy zde preferovaly podvědomě muže se psy tehdy, když si ze stáda mužů měly vybrat potenciální partnery na rande a posléze zamýšlený dlouhý vztah. Jak se totiž ukázalo, ženy tyto majitele automaticky spojují se závěrem, že dotyčný je osoba, která je starostlivá a odpovědná.

A do třetice všeho dobrého, dost podobných závěrů jsou i studie provedené ve Francii: psi podle ní zvyšují majitelovu sociální interakci a zdůrazňují muže jako extra citlivého, pečlivého a ohleduplného… Takže, na co ještě čekáte?!

Zdroj: www.MensHealth.com

Read more

Local News