Zvyšte možnost, že se vám ztracená peněženka vrátí

Share

Už jste měli to „štěstí“ a peněženku jste ztratili? Vrátila se k vám nakonec ? Pokud je Vaší odpovědí na první otázku ne, pojďme se na tento případ alespoň připravit. Odpověď „ne“ na otázku druhou je totiž téměř 90 procentní.

V peněžence každý z nás nosí kromě mincí a bankovek samozřejmě další nejrůznější potřebnosti. Karty, ať už platební, věrnostní, klubové… vizitky, účtenky atd. Ženy ale také velmi často nosí fotografie svých blízkých- dětí, vnoučat, přátel či partnera. A to je právě to, co by se měli naučit i muži. Kromě toho, že se svými nejbližšími můžete kdykoli a snadno pochlubit, má to i jeden velmi praktický důvod.

Odborníci se domnívají, že pokud nálezce v peněženkách uvidí fotku novorozence, štěněte, šťastné rodiny či staršího páru, peněženku vrátí s větší pravděpodobností, než když v peněžence objeví pouze průkazky, jízdenky, kupóny a další ne příliš osobní věci. Ty totiž nepůsobí tolik na city člověka, člověk nemá potřebu namáhat se pro průkazky, nepociťuje ochranitelský instinkt, nechávají ho zkrátka chladným, na rozdíl od fotografií šťastných lidí. Jedná se o pocit zachování své vlastní generace, vycházející z evoluce člověka.

Toto tvrzení potvrdili odborníci i rozsáhlým experimentem, kdy se 35 ze 40 peněženek s fotem vrátilo majiteli a pouhých 6 ze 40 majitelům, kde fotografie nebyly.

Z toho plyne ponaučení na závěr. I přestože žádnou rodinu ani mazlíčka nemáte, najděte si na internetu to nejroztomilejší dítě na světě a vložte ho do své peněženky. Prakticky si tím zvyšujete šanci na vrácení vámi ztracené peněženky. 

Read more

Local News