Zkuste jezdit retro

Share

Moped, Babeta nebo Fichtl. Tyto nestárnoucí pojmy nejsou neznáme ani mladším ročníkům. A stejně jako letí retro oblečení, retro boom zažívají i dopravní prostředky. Slyšeli jste už o našich e-mopedech? 

Moped, Babeta nebo Fichtl?

Mopedy se vyráběly mezi léty 1956-1965 a slovo je zkráceninou „motoru s pedály“. Jde tedy o kombinaci motocyklu a bicyklu. Moped je jednostopé motorové vozidlo, které je vybaveno šlapacími pedály a v našich končinách má mnohaletou tradici.

Babetu mají mnozí z nás jí ještě dnes mají v garážích. Vyráběla se v Československu v podnicích ZVL na Slovensku (ale v jiných zemích se prodával pod značkou Jawa. První babety se objevily ale až v roce 1970.

Fichtl se začal vyrábět už v roce 1955 a populární je dodnes. Byl tak populární, že v roce 1962 byla v Považských strojírnách zahájena sériová výroba nového motocyklu Jawa 05. 
Název „fichtl“ je navíc brněnský název, kterému se občas taky říkalo „kozí dech“ nebo „zpocené trubky“

Dost ale dějepisu a pojďme si konečně představit naše modely!

E-Moped

Pokud uvažujete o nenáročném a stylovém skútru, pak je pro vás nejvhodnější náš e-moped Racceway. A je to lehčí, než byste si mysleli. Stačí přijít k nám, vybrat si barvu stroje a rovnou na něm můžete odjet. E-mopedy se totiž obejdou bez kdejakého papírování, registrace nebo dokonce řidičáku! Naše stroje jsou navíc tiché a ekologické a nabízí řadu dalších výhod. Takovým příkladem je třeba naše e-Babeta, která je vhodná i pro začátečníky.

E-Babeta

Babetu jsme si už představili. Racceway nabízí i e-Babetu. S její předchůdkyní jí pojí už jen název a design. Pochopitelně nechybí ani cyklistické pedály.

Nová e-Babeta Racceway patří mezi ty nejprodávanější a určitě všechny potěší svou kvalitou, cenou a velmi snadnou obsluhou. Je taky ideální pro začátečníky, a právě díky elektromotoru se e-Babeta řadí mezi ekologické dopravní prostředky.

E-Babeta je nejvhodnější na krátké vzdálenosti, nepotřebujete řidičák, designově odpovídá požadavkům uživatelům, a navíc je trendy!

Nemusíte se dokonce ani bát jet přes polní cestu, kterou tenhle všestranný stroj hravě zvládne. K nabití vám navíc postačí obyčejná zásuvka.

E-Fichtl

Do školy, do práce nebo na nákup. Přesně pro vás je náš e-Fichtl perfektní volbou. Tato řada e-skútrů patří mezi další elektroskútry, ke kterým nepotřebujete vůbec žádné doklady.

E-Fichtl RACCEWAY nabízí výkon 250 W a maximální rychlost 25 km/h. Dál nabízí i pedály, které neslouží jen jako ozdoba, ale můžete si i pořádně přišlápnout. Už jen z toho důvodu je tento skútr technicky považován za elektrokolo.

Na jedno nabití navíc najedete 40-65 km a stejně jako e-Babetu, i e-Fichtl můžete využít dle libosti. Tato řada je navíc automaticky vybavena zadním uzamykatelným kufrem, do kterého se vám vejde motocyklová helma nebo větší nákup. 

Pokud jste už rozhodnuti pro e-Skútr, navštivte naše stránky – Motoe.cz, kde najdete kompletní sortiment naší značky Racceway včetně doplňkového sortimentu.

Read more

Local News