Zastrč ty trenále!

Share

Mistrovství světa ve fotbalu je v plném proudu a Brazílie se těší obrovské pozornosti celého světa. S touto pozorností přichází také samozřejmě vidina zisků a ty největší světové korporace, od sportovních značek až po elektroniku, vydávají nemalé sumy jen na to, aby se jejich logo ocitlo na očích co největšího množství diváků.

Klasikou jsou samozřejmě bannery, které jsou rozmístěny okolo celé plochy samotných hřišť. Všimnout si však můžeme i zvýšeného výskytu televizních spotů spojených s mistrovstvím 2014. Od lesa na to však jdou společnosti, které přímo podporují hráče, aby se stali jejich tváří a propagovali jejich značku přímo na hřišti. Nemáme teď na mysli umístění log na dresech hráčů, která jsou na MS zakázána.

Společnosti si jsou tohoto zákazu vědomy a tak platí hráčům za jejich prezentaci na jiných kusech oděvu, který na sobě při hře mají, a tím je už pouze spodní prádlo.
Tuto nabídku zřejmě dostal i světově proslulý Neymar. Ten při nedělním střetu s Kamerunem v jeden moment odhalil svou hruď a také boxerky v národních barvách Brazílie, které jsou produktem společnosti Blue Man.

FIFA si tohoto prohřešku samozřejmě všimla a místo toho, aby řešila prachbídné výkony rozhodčích, pustila se do řešení Neymarovy nedovolené reklamy.
Podobnou zkušenost má i dánský reprezentant Nicklas Bendtner. Ten před dvěma lety na evropském šampionátu taktéž poodhalil své trenýrky od firmy, která ho sponzoruje, a obdržel pokutu 100 000 euro a stop na jeden zápas. Díky tomu přišel o možnost utkat se s výběrem České Republiky.
Trochu více mazaně si na stejném šampionátu před dvěma lety počínala společnost specializující se na vlasovou kosmetiku. Tato firma si vybrala fotbalovou primadonu Ronalda a přislíbila mu finanční odměnu za to, když si v poločase utkání změní účes. Tak se také stalo a Ronaldovo vrabčí hnízdo na hlavě se v polovině zápasu změnilo na ulíznutou, přesně načesanou, patku. Díky této změně účesu si Ronaldo během pár chvil přišel na několik milionů korun.

Podmínkou však samozřejmě bylo, že po zápase uvedl název oné značky vlasového přípravku, který použil.
Inu, jak je vidět, kromě ofsajdu a dobře zahrané bolesti, jsou i jiné věci na které si páni fotbalisté musí dávat pozor. Stačí jedna vylezlá cedulka a hned jsou o pár desítek tisíc euro lehčí. Na druhou stranu si však poté stačí prohrábnout vlasy a daná suma je opět na kontě zpět.

Read more

Local News