Zařaďte zlaté mléko ke svým každodenním rituálům

Share

Název zlaté mléko zní téměř magicky. Nejde však o žádný magický lektvar, nýbrž o přírodní nápoj, který posiluje imunitu, zmírňuje příznaky stresu, a dokonce se doporučuje při hubnutí. Jeho příprava je přitom tak jednoduchá!

Zlaté mléko získalo svůj název podle barvy, za kterou vděčí kurkumě. Nejde v podstatě o nic speciálního, pouze smícháte několik druhů koření s mlékem. Účinky ale výjimečné jsou.

Kurkuma v kombinaci s dalším kořením

Kurkuma je obecně považována za zázračné koření, které se dlouhé roky využívá v ajurvédské medicíně. Pomáhá zejména proti srdečním a jaterním potížím, avšak kromě toho také detoxikuje, je výborným antiseptikem, pečuje o pleť.

Ve zlatém mléce je však kurkuma pouze jednou z ingrediencí. Kromě ní se do něj přidává také zázvor, skořice a černý pepř, který až tisíckrát zvyšuje účinnost kurkumy.

Zajímavost: Zlaté mléko můžete objevit také pod názvem kurkuma latte či anglicky golden milk.

Jak si připravit zlaté mléko?

Můžete si sami do mléka přidat výše zmíněné koření, avšak je třeba dobře odhadnout poměr. Mléko použijte dle vlastního výběru, klasické kravské, nebo třeba kozí, případně nějaké rostlinné.

Kdo si chce práci ulehčit, ten si může pořídit směs Zlaté mléko kurkuma namíchanou podle tradiční ajurvédské receptury. Pak stačí jen lžičkou dát do hrnečku trochu této směsi a zalít 250 ml horkého mléka.

Kdy zlaté mléko pít?

Zlaté mléko – jak často ho pít? Doporučená denní dávka je 3-5 g, což vychází na jednu sklenku. Je pouze na vás, zda se ho rozhodnete pít po ránu, či večer. Ráno vás nabudí, večer naopak napomůže ke klidnému usnutí. Kromě jiného se doporučuje i tehdy, když se snažíte shodit pár kilo. Zlaté mléko hubnutí podporuje, protože zahání chutě a snižuje hlad.

Zařaďte i vy konzumaci zlatého mléka ke své každodenní rutině. Nechte přírodu, ať vám dodá energii a zklidní vás.

Read more

Local News