Založte svým dětem stavební spoření a ulehčete jim start do dospělého života

Share

Když svému potomkovi k jeho osmnáctým nebo dvacátým narozeninám či k příležitosti ukončení jeho vysokoškolských studií darujete obálku s informací, že mu po celý jeho život přispíváte na stavební spoření, dočkáte se velkého vděku a radosti. Začínat dospělý život s finanční oporou na svém účtu bude pro vaše dítě mnohem jednodušší.

Výhodnější spoření nenajdete

Nemusíte se přitom bát, že vás stavební spoření pro děti zruinuje. Střádat můžete po malých částkách, za ty dlouhé roky, než svému dítěti předáte přístupové údaje ke spoření, se i menší pravidelné splátky nastřádají v zajímavou sumu. Zvlášť když jsou stavební spoření v dnešní době tak výhodná.

Podmínky, za kterých dnes sjednáte stavební spoření pro děti, jsou skvělé. Po dobu 6 let, tedy po tzv. vázací období, je u spoření garantovaný úrok 1,5 %. Pokud byste si jen odkládali peníze stranou na svém běžném účtu, nikdy se na takové procento nedostanete. Celkové zhodnocení stavebního spoření pak překračuje 4 %. Počítá se do něj totiž i státní podpora.

Získáte státní příspěvek až 2 000 Kč ročně

Ke stavebnímu spoření vám za určitých podmínek přispívá i stát. Vydržíte-li spořit po dobu minimálně 6 let, jednou ročně vám od státu přijde příspěvek ve výši 10 % z toho, co za rok na účet vložíte. Není dokonce ani nutné spořit pravidelně každý měsíc, můžete se rozhodnout pro čtvrtletní příspěvky či výjimečné jednorázové vklady.

Maximální výše státní podpory je 2 000 Kč ročně, pro její dosažení je tedy potřeba každý rok naspořit alespoň 20 000 Kč. Uplynutím šestiletého vázacího období ale spoření nekončí, sami se pak rozhodnete, jestli chcete spořit i nadále, nebo spoření ukončit a peníze vybrat.

Spočte již od narození. Čím dříve začnete, tím více naspoříte

Začít se spořením lze již od narození dítěte a platí do 25 let včetně. Po celou dobu jsou veškeré vklady i smlouva majetkem dítěte, i nezletilého. Do dosažení osmnácti let věku však mají zákonní zástupci oprávnění s prostředky nakládat.

Velikou výhodou je, že stavební spoření pro děti není účelově vázané pouze na bydlení. Děti ho tak mohou využít i na cestování nebo úhradu nákladů spojených se školou. Veškeré vklady jsou navíc až do výše 100 000 eur pojištěné, naspořené peníze tak budou po celou dobu trvání spoření v naprostém bezpečí.

Okamžité sjednání online

Založení stavebního spoření pro děti je velmi jednoduché. Na kalkulačce na webu Raiffeisen stavebního spořitelny si spočítáte, kolik svému potomkovi naspoříte při různých výších splátek. Poté jen stačí online bez zbytečného papírování a za využití elektronického podpisu uzavřít smlouvu. Uvidíte, jak vám vaše dítě bude vděčné, že jste mysleli na jeho budoucnost.

Read more

Local News