Založit si firmu novou, nebo si koupit firmu již existující? My máme jasno!

Share

Víte, že firmu nemusíte zakládat od nuly, ale máte možnost koupit si firmu již založenou? Tzv. ready-made firmu? V následujícím článku vám poradíme, jak na to!

Založení nové firmy není jen tak. Je v podstatě jedno, zda zakládáte „eseróčko“ (s.r.o.), či akciovou společnost. Prvním krokem je zápis do obchodního rejstříku následovaný celou řadou dalších časově i finančně náročných kroků, které v součtu podnikatele připravují o chuť i elán podnikat. Ti, kteří tento proces kdy absolvovali, se zpětně většinou shodují na tom, že se v zárodku dopustili jedné velké chyby, a to nedelegování veškeré administrativy na zkušené. Nebo si nepořídili již firmu založenou, čímž se vracíme k otázce položené v titulku tohoto článku. Odpověď na ni je totiž v mnoha ohledech jasná. Pro ty, kteří chtějí hned začít podnikat, tedy určitě. 

Co to je ready made firma?

Ready-mady firma je tzv. předem založená společnost. Tedy společnost, která byla založená primárně za účelem jejího následného odprodeje. Firma zapsaná v obchodním rejstříku a se splaceným kapitálem. Taková firma nejenže splňuje veškeré zákonem stanovené náležitosti, ale především disponuje velmi dobrým bankovním renomé, které jí otevírá brány k úvěrům většiny bankovních institucí. Nemá totiž žádné závazky. A my víme, kde takovou firmu seženete.

Firma na prodej

Bohatou nabídku tzv. ready-made firem najdete například v portfoliu renomované společnosti Jake & James, s.r.o. Ta se totiž právě na prodej ready-made firem s historií a jistotou nulových závazků specializuje. Ready-made firem s historií a jistotou nulových závazků. Tímto však výčet předností obchodů uzavřených se společností Jake & James zdaleka nekončí. Můžete na sebe nechat převést společnost s učením omezeným i akciovou společnost (včetně evropské). Společnost s vyšším i nižším vstupním kapitálem. O jakou byste měli zájem?

Firma do jednoho dne? Ano, je to možné!

Podnikat v podstatě budete moci do druhého dne. Tak dlouho celý proces odkupu firmy a převodu jejího majitele bude trvat. Na rozdíl od jejího založení, které se může protáhnout i na několik týdnů. Výběr firem z portfolia společnosti Jake & James je přitom velmi bohatý. Firmu můžete mít starší i novou, plátce i neplátce DPH.

Odkup firmy na dálku

Na paměti mějte, že všechny nabízené společnosti nikdy nebyly používány k ničemu jinému než k následnému převedení na vás coby jejího potenciálního kupce. A pozor, ready-mady firmu si snadno odkoupíte i na dálku, tedy online třeba z pohodlí svého domova. A pro svou novou firmu můžete rovnou nechat zřídit i virtuální sídlo na některé z lukrativních pražských či brněnských adres.

Ceny ready-made firem

Zřejmě vás bude zajímat, na jak vysokou částku by vás taková ready-made firma mohla vyjít. Co byste řekli třeba akciové společnosti s dvoumilionovým základním kapitálem za necelých třicet tisíc korun? V nabídce však jsou i firmy za 10 tisíc. Jde o to, jak vysokou částku jste ochotni investovat. Kompletní nabídku firem včetně jejich cen najdete přímo na stránkách společnosti jake-james.cz.

Jak koupit firmu?

Jak koupit firmu? Prodej ready-mady firmy je opravdu, jak jsme již zmínili, snadný a rychlý. Prvním krokem je kontaktování společnosti Jake & James, ať již telefonicky, či e-mailem. Ten je následován složením kapitálu (ve výši od 1000 do 200 000 korun). Tím to pro vás v podstatě končí. O zbytek se postarají specialisté. Do druhého dne každopádně firma může být vaše.

Firmu si dolaďte k obrazu svému

A pak už s ní budete moci nakládat po svém. Tedy změnit její název, rozdělit její podíly, jmenovat více jednatelů a podobně. Snadnější to snad ani nemůže být, ne?

Read more

Local News