Zakrývací plachty chrání před mrazem a sněhem

Share

Podzimní a zimní počasí nás mnohem více nutí myslet na kvalitní uskladnění, zakrytí či zazimování různých věcí u domu či na zahradě. Ideálním pomocníkem jsou zakrývací PE plachty.

Co nezapomenout před zimou důkladně zakrýt?

Zakrytí ocení jakýkoliv rezervní nebo doposud nespotřebovaný stavební materiál a materiál pro zahradní práce. Může jít o písek, substráty, ale třeba i o připravenou kamennou dlažbu k pokládce. Sypký materiál snadno odnese prudší déšť nebo dojde k nežádoucímu smíchání písku se substrátem ev. písku s hrubší frakcí štěrku. Kamennou dlažbu vystavenou zimním povětrnostním podmínkám dokáže poškodit mráz.

Důkladné zakrytí vyžaduje i dřevo. To, které máme připravené na topení již letos v zimě. Ale i to, jež zatím sušíme pro další roky. Kvalitní dřevo na topení potřebuje schnout tři až čtyři roky. Po celou tuto dobu by mělo být uloženo na suchém místě. Pokud nemáme přístřešek, řešením je zakrytí dřeva vhodnou zakrývací plachtou.

Zakrytí si pak zaslouží i zahradní nábytek, který neodkládáme, necháváme jej na trvalém místě v zahradě. Ocení jej i různá zahradní technika či nářadí, které sice na zimu uskladníme pod přístřeškem, avšak ten neposkytuje 100% ochranu před navátým sněhem skrz otevřené strany zahradní stavby.

Nezapomeňte na zakrytí bazénu, trampolíny či jiných domácích sportovišť. Voda, sníh a mráz je umí trvale poškodit.

Dobrou ochranu před počasím umí nabídnout jen skutečně kvalitní PE plachty

Kvalitní krycí plachty s oky zaručují ochranu v zimě před mrazem, sněhem a deštěm, i v létě před sluncem. Měly by nabídnout tepelnou stálost v rozsahu teplot od -40 °C do 60 °C. Důležitá je nepromokavost plachet.

Stabilní upevnění zajišťují oka po stranách plachty. Aby nedošlo k odtržení materiálu v oblasti oka, měl by být materiál v této části zdvojen.

Zakrývací plachty Štěpáník

Plachty Štěpáník nabízí PE plachty pro uskladnění, zakrývání a zimování. Jsou v tradičním modrém a zeleném provedení, ale některé typy lze dodat i v bílém nebo čirém provedení. Firma nabízí plachty v tradičních rozměrech, ale je schopna nabídnout i plachty zcela na míru konkrétního zákazníka.

Read more

Local News