Zahradní party roku. Takhle by měla vypadat

Share

Pořádáte konečně zase velkou zahradní oslavu a během covidové doby jste vyšli ze cviku? Připomeneme vám, co na zahradní party nesmí chybět. Podíváme se na zázemí, občerstvení i další nezbytnosti.

Zkontrolujte zázemí

Zahradní grilování se nejčastěji odehrává na terase v okolí pergoly nebo zahradního altánu. Po zimě byste měli tyto stavební prvky zkontrolovat. Pokud máte dřevěný přístřešek, ujistěte se, že celá konstrukce je v dobré kondici. Možná zjistíte, že už je čas na nový nátěr, nebo dokonce výměnu některých částí.

Během deštivého počasí se podívejte, že dovnitř nezatéká. Nikdo nechce zahradní oslavu trávit uvnitř domova. A tak je dobré mít jistotu, že ani přeháňka vám grilování nepřekazí.

Kromě přístřešku ale zaměřte pozornost i na zahradní nábytek. Také ten si může žádat – kromě očištění – také nový nátěr, promazání kloubů, nebo třeba úplnou výměnu některých kusů. A to samé platí i o grilu. Ujistěte se, že je po předchozí sezóně náležitě omytý a že máte dostatek paliva – ať už máte gril plynový, nebo v něm rozděláváte oheň.

Oslňte dokonalou kuchyní

Podstatnou součástí každé zahradní oslavy je grilování. Proč se ale omezovat na klobásky nebo kuřecí plátky? Připravte svým hostům dokonalé hovězí steaky, burgery, hot dogy a další vychytávky.

Je vhodné si složitější recepty, se kterými nemáte zkušenost, předem vyzkoušet. Jeden či dva víkendy dopředu si tak v rámci rodiny můžete uspořádat malou „před-oslavu“. Získáte přehled o tom, jak které jídlo trvá a jaké jste případně na první dobrou udělali chyby. Během hlavního večera pak bude všechno dokonalé.

Zapomenout nesmíte ani na kvalitní drinky. Pamatujte na to, že ne každý má rád pivo a někdo nepije alkohol vůbec. Buďte tolerantním hostitelem a nabídněte každému dostatečné množství alternativ. Jde přece o spokojenost návštěvníků, a ne o to, aby se každý opil do němoty.

Na co ještě nezapomenout?

Kromě zázemí a kvalitního „cateringu“ ale musíte myslet i na další věci. V první řadě jde o hudbu, která by na žádné party neměla chybět. Nemusíte přitom mít reprosoustavu, díky které budete slyšet ještě tři ulice daleko. Přehrávat hudbu z telefonu ale také nebude ideální. Zkuste tedy najít zlatou střední cestu a hlavně si připravte kvalitní playlist. Berte přitom ohled na to, koho si na party zvete. Oblíbená píseň každého dostane do té správné nálady. Neváhejte proto výběru skladeb věnovat i několik hodin – nebudete litovat.

Kromě toho se ale může hodit i další vybavení, které udrží večer zábavu. Mluvíme třeba o společenských hrách nebo o sportovním vybavení. Můžete si zakopat s míčem, zahrát badminton, nebo třeba všemi oblíbenou hru aktivity.

Read more

Local News