Zahradní domek – nenahraditelný prostor pro uskladnění zahradního vybavení

Share

Kam se sekačkou na trávu, nářadím, grilem, zahradními židlemi a stoly, v době, kdy je zrovna nevyužíváte? Jednou z možností je třeba jejich uložení do garáže, ale jednoznačně nejlepším řešením je pořízení zahradního domku – ty jsou totiž vyráběny přesně za účelem uskladňování zahradního vybavení. Zahradní domky jsou koncipovány tak, aby vaší zahradě poskytovaly tolik potřebný úložný prostor.

Tyto domky na zahradu však nejsou pouze praktickým pomocníkem řešícím palčivý problém s ukládáním zahradního nářadí, ale taktéž při volbě dobře vypadajícího zevnějšku domku mohou mít pozitivní vliv na celkový vzhled zahrady, dodávají jí na estetičnosti, každá návštěva vám takový designově vytříbený domek určitě pochválí. Jednoduše řečeno, zahrada se zahradním domkem vypadá daleko lépe a kompletněji než bez něj.

  1. Na výběr máte z domků všech možných velikostí

Krom vzhledu je dalším důležitým kritériem výběru i velikost zahradního domku. Z toho tedy vyplývá, že ještě před samotným nákupem si je dobré promyslet, co všechno do něj budete chtít ukládat. Obecně však platí, že nešlápnete vedle pořízením většího domku na zahradu, neboť ten bude připraven uspokojit i vaše budoucí potřeby a nestane se tak, že budete muset řešit problémy s jeho nedostatečnou kapacitou.

Jakožto dostatečná velikost domku připraveného i do budoucna se nám jeví ta pohybující se kolem rozměrů 3×3 metry. Takovýto rozměr by měl být postačující například pro uskladnění sekačky, zahradního nábytku či jízdního kola. Nicméně pokud máte v plánu do zahradního domku ukládat pouze běžné pracovní nářadí typu (kolečko, hrábě apod.), bohatě si vystačíte i s domkem o rozměru 130×200 centimetrů.

2. Na trhu jsou k dispozici i zahradní domky s terasou

Zahradní domek navíc nemusí sloužit jenom jako pouhé místo pro skladování věcí, ale zároveň se může stát i skvělým prostorem k relaxování. Jak je to možné? Jednoduše, díky dřevěnému domku s prostornou terasou, na níž si můžete vytvořit útulné a příjemné místo pro posezení s přáteli, se můžete oddávat relaxu klidně každý den. Není nadto takto jednoduše skloubit praktičnost s pohodlím!

Když už tu byla zmínka o dřevěných zahradních domcích, které jsou jednoznačně těmi nejrozšířenějšími a nejkvalitnějšími, nesmíme opomenout ani další materiály z nichž se mohou tyto praktičtí pomocníci do zahrady vyrábět. Prvním z nich je plast – tyto domky se vyznačují třeba tím, že jsou odolné vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám. Opomenout nesmíme ani na kovové domky, ty jsou zas charakteristické například tím, že dlouho vydrží.

Read more

Local News