Začínáte s hokejem? Poradíme, jak vybrat výstroj

Share

Hledáte koníček, který by vás opravdu bavil? Chcete zkusit jeden z nejoblíbenějších zimních sportů? Pokud máte ve městě možnost přidat se do hokejového klubu, potom neváhejte a přihlaste se. Předtím, než ale vstoupíte na led, nezapomeňte se vybavit správnou výstrojí. V následujících řádcích vám prozradíme, jak postupovat.

Česká republika je hokejový národ, o tom není pochyb. Jestliže toužíte vyzkoušet tento sport na vlastní kůži, nic vám v tom nebrání. Stačí si koupit brusle, chrániče, helmu a hokejku.

Hokejové brusle

Základní součástí hokejové výstroje jsou bezpochyby brusle. V případě, že sáhnete po špatných bruslích, výborný hokejista se z vás nikdy nestane. Velice důležité je, aby vám brusle pevně seděly na noze, nikde vás netlačily, ale zároveň vám nebyly volné v oblasti kotníku a paty. Ideální je brusle si řádně vyzkoušet, jedině tak totiž zjistíte, jestli vám padnou, nebo nikoliv.

Hokejová hůl

V ruce vám zase nesmí chybět hokejka, se kterou začnete sázet do branky protivníků jeden gól za druhým. U hokejky dbejte na délku násady, ale také na zahnutí čepele. Vyzkoušejte si hokejku předtím, než ji koupíte, protože vám musí sedět v ruce.

Helma

O ochranu hlavy se vám postará hokejová helma. Snadno se stane, že puk vyletí a zasáhne vás přímo do hlavy, přičemž před takovým neštěstím vás má ochránit právě helma. Ta disponuje plexisklem a páskem, jenž zajišťuje, aby helma na hlavě perfektně seděla a v případě prudkého pohybu vám nesletěla z hlavy. Dále do hokejové výstroje patří rukavice, kalhoty a chrániče.

Jestliže hledáte vhodného prodejce hokejového vybavení, obraťte se na známou značku Bauer. Nabídne vám vše od helmy přes brusle až po hokejky. Pokud si nevíte rady, tak vám se vším proškolený personál pomůže, takže se nemusíte bát, že byste vybrali něco špatně.

Read more

Local News