Zabezpečení domácnosti: Co všechno vás ochrání?

Share

Současný trh nabízí hned několik možností, jak zabezpečit domácnost. Velice oblíbené jsou především chytrá zařízení, která můžete propojit se svým smartphonem. Vytvoříte si tak sofistikovanou inteligentní domácnost, přičemž bezpečnostní kamery pohlídají prostor, požární hlásič vás varuje před začínajícím požárem.

Bezpečnostní kamery

Pravděpodobně nám dáte za pravdu, že bezpečnostní kamery představují nenahraditelnou součástí zabezpečovacího systému. Okamžitě se dozvíte o tom, že se někdo pohybuje po vaší nemovitosti.

V nabídce je několik různých druhů. Sáhnout můžete po dražším řešení v podobě moderního kompletního kamerového systému, ale dají se i zvlášť zakoupit IP kamery. Levnou alternativou jsou makety kamer, které mají potenciální zloděje odradit, aby do objektu vůbec nevstupovali, ovšem nedozvíte se o tom, že někdo u vás byl.

Maketa vypadá jako pravá kamera, dokonce disponuje blikající červenou LED diodou a má imitaci optických čoček. Používá se ve venkovních prostředích, a proto je voděodolná.

Pohybová a soumraková čidla

V nabídce jsou také takzvaná PIR čidla, tedy pohybová a soumraková. Pohybová čidla jsou v podstatě detektory pohybu. Jakmile se objeví osoba ve snímané oblasti, čidlo pohyb zachytí, a to za všech světelných podmínek. Zajímavostí je soumrakové čidlo, jež šetří energii, neboť se spíná při zešeření. PIR čidlo se instaluje na strop, do stropu, na omítku i pod omítku.

Sehnat se dají rovnou i venkovní světla s čidlem, jež se zapínají v okamžiku, kdy někdo projde okolo. I takové prvky zloděje a nezvané hosty odradí.

Požární hlásič

Součástí každé domácnosti by měly být požární hlásiče, detektory plynu a kouře. Požární hlásič sice nezabrání vzniku požáru, ale zavčasu varuje obyvatele daného objektu. V nabídce je hned několik druhů, tak si stačí vybrat.

Read more

Local News