Vzít si bankovní nebo nebankovní půjčku?

Share

V dnešní době máme na výběr z mnoha způsobů, jak si půjčit peníze. Jsou jimi banka a společnosti nespadající pod banku, tzv. nebankovní společnosti. Jaký je rozdíl?

Bankovní půjčka znamená podmínky, jako třeba nutnost mít vedený účet u banky již nějakou dobu, aby Vás banka znala a splňovat určitý limit pravidelného příjmu peněz na účtu. Ovšem na rozdíl od nebankovních společností Vám banka půjčí velice levně, nezlámou Vám tedy vaz nekřesťanské úroky. Půjčku lze vyřídit rychle. Dále tu máme možnost půjčit si mimo banku, a jak je známo, vše má své pro i proti. Nebankovní společnosti například nemají podmínku mít vedený účet u určené banky a platbu za půjčku jim můžete zaslat z jakéhokoli účtu, ovšem o to vyšší mají úroky a RPSN. V základě si můžeme nebankovní půjčky a společnosti rozdělili na seriozní a neseriozní – pojďme si o nich něco málo povědět.

Mezi seriozní společnosti spadá dobře známý Home Credit nebo Cetelem. Tyto společnosti mají oproti bance vyšší úroky, ale zase ne tolik, jako třeba neseriozní společnost Provident Financial, kde se výše RPSN pohybuje i okolo sedmdesáti procent! Ať už se jedná o nebankovní společnost seriozní nebo neseriozní, v každém případě zaplatíte za půjčku o mnoho více, než byste za ni zaplatili u banky.

Na druhou stranu Vám nebankovní společnosti půjčí i v případě, že budete vedeni v rejstříku dlužníků, tzv. Solusu. To se Vám u bankovní půjčky nestane. Z pohledu běžného člověka je tedy mnohem výhodnější a spolehlivější, půjčit si peníze přímo od banky.

Read more

Local News