Vytápění domácnosti tepelným čerpadlem má značné výhody

Share

V současné době je ve světě bydlení kladen důraz především na ekonomická a ekologická řešení. Pokud přemýšlíte, jakou cestou minimalizovat náklady na vytápění domácnosti, není nic jednoduššího než využít všudypřítomné energie. Právě s takovou myšlenkou pracují tepelná čerpadla, která dokážou snížit výdaje za vytápění až o neuvěřitelných 60 %.

Investice do tepelného čerpadla se vyplatí, přičemž její návratnost se pohybuje od šesti do deseti let. Záleží na tom, jaký způsob vytápění domácnosti tepelným čerpadlem zvolíte. Co se životnosti zařízení týče, ta bývá okolo patnácti až dvaceti let. Jestliže chcete zajistit bezproblémový chod po celou dobu, určitě nepodceňujte pravidelný servis a odborné zapojení.

Proč investovat do tepelného čerpadla?

Důvodů existuje hned několik. V první řadě stojí ekonomické hledisko, tedy provoz domu vás nevyjde na majlant. Platby za plyn i elektřinu jsou nesmírně vysoké, cílem tepelného čerpadla je snížit náklady na minimum. Tepelné čerpadlo představuje levný zdroj energie.

Jako další zajímavostí je ekologie, přičemž tepelné čerpadlo je k životnímu prostředí ohleduplnější, neboť neprodukuje skleníkové plyny a další škodlivé látky. Stejně tak vás nadchne komfortní používání, protože nemusíte zajišťovat zásoby paliva, vynášet popel a podobně.

Tepelné čerpadlo vzduch – voda

Velice vychvalované je vytápění s tepelným čerpadlem vzduch voda. Systém funguje tak, že přístroj čerpá energii z venkovního vzduchu a teplo potom používá pro ohřev vody v topném systému. Instalace tepelného čerpadla vzduch-voda je jednoduchá a rychlá, neboť nejsou žádné specifické požadavky na velikost pozemku. V letním období vám zařízení poslouží k chlazení interiéru.

Začněte přemýšlet nad tím, jak snížit výdaje za vytápění. Jako jedno z nejlepších řešení se jeví tepelné čerpadlo, nemyslíte?

Read more

Local News