Vypravte se na lov dravců s pořádnou výbavou

Share

Chcete si ulovit majestátní štiku nebo krásně zbarveného okouna? Lov dravců patří mezi královské disciplíny rybolovu. A protože jsou dravé ryby silné a chytré, potřebujete kvalitní vybavení, s jehož pomocí je hravě dostanete. Co všechno je nutné zakoupit a kde to seženete? To se dozvíte v tomto článku.

Kvalitní výbava je základ

Každý správný rybář pro zahájení lovu potřebuje povinnou výbavu, kam patří metr, pean a podběrák. Konkrétně pro lov dravců je vhodné zvolit pevnější pogumovaný podběrák a připojit i kleště pro bezpečnější vyproštění háčků. K tomu všemu zároveň musíte mít pruty a další vybavení nezbytné pro chycení ryby. Pro lov dravců vybíráte odlišné věci v porovnání s lovem kaprů či sumců, protože každá z těchto technik má svá jasná specifika, kvůli kterým je potřeba vybírat speciální kousky vybavení.

Pevný prut a snadno ovladatelný naviják

Pokud hledáte pruty na dravce, objevíte většinou kratší, pevné, ale dostatečně pružné modely. Jde o klíčový prvek, kdy roli hraje také hmotnost. Pamatujte na to, že při vláčení jde o aktivní způsob lovu. K tomu nezapomeňte na navijáky na dravce, které musí být snadno ovladatelné pro přesnou práci při zdolávání chycené kořisti. Pokud se vám povede vyladit tyto dva kousky výbavy a přidat k tomu odpovídající nástrahu, máte zaděláno na úspěch a zdárný výsledek lovu.

Všechno důležité vybavení pořídíte na specializovaném internetovém obchodě

Pro zapálené rybáře je nejlepší navštívit klasický obchod a vybrat si, co přesně potřebují. Pohodlný nákup na internetu však má také své výhody. Na jednom místě a bez nutnosti kamkoliv chodit či dojíždět totiž najdete naprosto vše, co potřebujete pro lov dravců i jiné rybářské disciplíny. Nechybí kvalitní oblečení či pestrý výběr potřeb pro kempování a trávení času v přírodě.

Read more

Local News