Výhody online marketingu? Cílení reklamy a jednoduché vyhodnocování

Share

Online marketing přináší vaší firmě potřebné konverze – přivede nové zákazníky na vaše webové stránky, stará se o to, aby pomohl nakoupit i nerozhodným zákazníkům. Online prostředí má své výhody.

Široké spektrum klientů

Zatímco v off-line marketingu své klienty oslovujete pomocí reklamních akcí, akčních nabídek a  předváděcích akcí, v online světě existuje celá řada způsobů, jak být vidět. Jednou kampaní tak můžete cílit na mnohem větší počty klientů. Podaří se vám také mnohem lépe zvyšovat povědomí o vaší značce i v případě zákazníků, kteří se pohybují mimo váš region. Zásah je tak mnohem větší.

Cílení reklamy

Online reklama má přitom ještě další výhodu. V případě letákové akce ve vašem okolí považuje vaši nabídku za relevantní pouze malé procento oslovených lidí, pro zbytek je informace jen málo přínosná. V online světě si své reklamní akce můžete spravovat tak, že oslovíte pouze danou věkovou skupinu, nebo zájmová sdružení. Ihned tak máte panel zákazníků, který se skutečně řadí do vaší cílové skupiny.

Snadné vyhodnocení

Vyhodnocovat letákovou akci je téměř nemožné. Navíc nakonec možná zjistíte, že se touto akcí sice zvětšilo povědomí o vaší značce, nikoliv však její dobré jméno. O provedených konverzích je třeba dlouze diskutovat. Online marketing cílí přesně na skupinu osob, pro které je vaše nabídka relevantní. Navíc je z každé reklamní kampaně snadné ihned vyvodit důsledky. Napojení na vyhodnocovací systém umožňuje zjišťovat, které aktuální provedené kampaně měly největší dosah, nebo které vedly k největšímu počtu konverzí.

Online marketing je běžnou součástí firemní strategie růstu firmy. S dobře cílenými reklamními akcemi se vám ihned podaří oslovit vaše potencionální klienty, kteří u vás rádi nakoupí. Online marketing se pak stará i o to, aby dokázal přesvědčit ke konverzi i váhavého zákazníka.

Read more

Local News