Jak výhodně přijít k nemovitosti či automobilu? Vyzkoušejte exekuční dražby!

Share

Jeden pozbyl, jiný může nabýt – nezřídka o 20-30 % výhodněji, než je běžná kupní cena. Přesně na tomto principu jsou založeny exekuční dražby, a proto jsou také tak oblíbené, i když mají svá rizika. Chcete-li se o nich dozvědět více, pokračujte ve čtení.

Co všechno najdete v exekučních dražbách?

Přestože tento typ dražby proslul především možností přijít levně k novému bydlení, výčet nabízených artiklů tím rozhodně nekončí. V exekučních dražbách můžete získat pestré spektrum věcí od elektroniky přes nábytek až po nářadí. Z nemovitostí jsou to vedle rodinných domů a bytů komerční prostory a objevují se i nezastavěné pozemky. Zajímavé jsou také nedobrovolné dražby automobilů, kdy často koupíte za pakatel zánovní vůz.

Jak se o dražbách dozvědět?

Pokud stále žijete v dobách, kdy byly exekuční dražby tajné, čeká vás velké překvapení. Všechny exekuční dražby musí být ze zákona zveřejňovány na informačním portálu, zřízeném Exekutorskou komorou ČR. Existují i další, často přehlednější portály, kde jsou jednotlivé artikly seřazeny podle typu a regionu. Některé, například NaDražby.cz, poskytují členům možnost dostat se k informacím mezi prvními a ukořistit tu nejlepší nabídku.

Je to skutečně tak výhodné?

Aktuálně se o dražbách nemovitostí již celkem ví, proto je o nejlepší nabídky rvačka a výsledná cena nemusí být vždy tak příznivá, jak jste doufali. Avšak mnoho zajímavých nemovitostí na venkově zůstává opomíjeno a koupíte je za polovinu jejich hodnoty. Výhodně většinou seženete také spoluvlastnické podíly na lukrativních nemovitostech, které přitom mohou být zdrojem nemalého zisku. Zádrhel většinou spočívá v některých nevýhodách exekučních dražeb. Největší z nich je nedostatek informací – nemovitost vám majitel ne vždy dovolí prohlédnout a pro podrobné ověření technického stavu nemovitosti nebývá dostatečný prostor, nezbývá tedy než věřit odhadu znalců. To však nemění nic na tom, že tímto způsobem můžete ulovit opravdový skvost.

Read more

Local News